You are here
Home > Olt > OMV Petrom a primit o amendă URIAȘĂ de la Garda de Mediu Olt, Care este motivul
loading...

OMV Petrom a primit o amendă URIAȘĂ de la Garda de Mediu Olt, Care este motivul

OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu Olt cu 60.000 de lei pentru încălcarea legislației privind protecția mediului. Nu este prima oară când firma care produce petrol și gaze o încasează de la comisarii de mediu din Olt. Mai precis, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa de Sud-Est a încasat-o de la Garda de Mediu Olt după ce a extras petrol brut de pe raza județului Olt fără a deține acte de reglementare de mediu pentru funcționarea sondelor folosite.

Este vorba de 25 de sonde de tip Cluster. „A desfășurat activitate de extracție petrol brut cu grupul de sonde tip Cluster (un număr de 25 de sonde) fără a deține acte de reglementare de mediu pentru funcționarea acestora, faptă pentru care a fost aplicată amendă în valoare de 60.000 lei „, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Olt, în care se precizează că astfel a fost încălcat art. 94, alin. 1, lit.

A din OUG 195/2005 privind protecția mediului. OMV Petrom a mai fost amendată în urmă cu doi ani de comisarii Gărzii de Mediu Olt după ce la sondele pe care le deţine pe raza localităţii Bărăşti s-a produs o poluare accidentală. Sancțiunea a fost aplicată pentru că responsabilii firmei nu au informat autoritățile despre producerea poluării.

Garda de Mediu Olt a efectuat, în primele opt luni ale anului, 446 de inspecţii, dintre care 147 inspecţii planificate, conform planului anual de controale, şi 299 inspecţii neplanificate. În cele opt luni, comisarii de mediu au constatat mai multe fapte de natură contravenţională, aplicând 22 de amenzi în valoare de 445.200 lei, un avertisment, o suspendare de activitate, o propunere de suspendare a actelor de reglementare si a depus o sesizare la organele de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Top