You are here
Home > EXTERN > UK > Londra > Planul Londrei de a pune capăt liberei circulații, după Brexit. Accesul europenilor în Regat se va face cu pașaportul, iar migranții vor primi un “permis de sejur”
loading...

Planul Londrei de a pune capăt liberei circulații, după Brexit. Accesul europenilor în Regat se va face cu pașaportul, iar migranții vor primi un “permis de sejur”

Marea Britanie vrea să pună capăt liberei circulaţii a muncitorilor după ce iese din Uniunea Europeană şi să limiteze imigraţia europenilor slab calificaţi, potrivit unui document de lucru al Guvernului britanic publicat de ziarul britanic The Guardian, scrie AFP, preluată de presa

Planul Londrei de a pune capăt liberei circulații, după Brexit. Accesul europenilor în Regat se va face cu pașaportul, iar migranții vor primi un “permis de sejur”

”Pentru a fi considerată un atu pentru întreaga ţară, imigraţia nu ar trebui să fie numai în beneficiul migranţilor, ci să fie profitabilă din punct de vedere financiar actualilor locuitori”, scrie în acest document de 82 de pagini redactat în august de Ministerul britanic de Interne.

Potrivit cotidianului britanic, ministerul propune în acest text măsuri menite să reducă sosirea migranţilor europeni slab calificaţi după Brexit, hotărât prin vot în 2016 în urma unei campanii marcate de problema reducerii imigraţiei.

Aceştia din urmă ar urma să primească un permis de sejur doar pe o durată maximă de doi ani, iar cei înalt calificaţi de trei până la cinci ani.

Ar urma să fie ”preferaţi pe piaţa muncii muncitorii rezidenţi” sau să li se restrângă europenilor posibilitatea de a căuta locuri de muncă în Regatul Unit, potrivit cotidianului.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top