You are here
Home > Actualitate > Atac terorist în Canada. Un polițist a fost lovit cu mașina și apoi înjunghiat
loading...

Atac terorist în Canada. Un polițist a fost lovit cu mașina și apoi înjunghiat

Poliția canadiană a confirmat că investighează posibile acte de terorism după un incident produs, sâmbătă seara, în Edmonton, Alberta, scrie BBC News.

Un ofițer de poliție care controla traficul la un joc de fotbal a fost lovit de o mașină care circula cu viteză și apoi a fost atacat cu un cuțit. În continuare, șoferul care conducea camioneta a lovit cel puțin alte patru persoane.

Bărbatul de la volan a fost arestat două ore mai târziu, după ce a fost urmărit de poliție. Anchetatorii au anunțat că în vehicul a fost găsit un steag al Statului Islamic.

Șeful serviciului de poliție din Edmonton, Rod Knecht, a declarat că ofițerul și vehiculul său au fost loviți de un Chevrolet Malibu alb la ora 20:15 ora locală în fașa stadionului Commonwealth din Alberta.

Șoferul a coborât din mașina și l-a înjunghiat pe polițist de mai multe ori înainte de a fugi pe jos. Ofițerul a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar rănile nu îi pun viața în pericol.

După incidentul de la stadion poliția din Alberta a creat mai multe filtre pentru a-l prinde pe atacator și a fost identificat la volanul unei mașini închiriate.

Dar când polițiștii au vrut să-l oprească, acesta a accelerat și a lovit patru pietoni înainte de a fi oprit de forțele de ordine.
În cele din urmă, șoferul, un bărbat de 30 de ani, a fost arestat și va fi cercetat pentru acte de terorism.

Anchetatorii, care au spus că bărbatul avea antecedente, cred că suspectul a acționat singur, dar nu exclud varianta ca și alte persoane să fi fost implicate.

Lasă un răspuns

Top