You are here
Home > Actualitate > LIVE VIDEO | Referendum pentru independența Cataloniei. Poliția folosește gloanțe de cauciuc. O persoană a fost rănită
loading...

LIVE VIDEO | Referendum pentru independența Cataloniei. Poliția folosește gloanțe de cauciuc. O persoană a fost rănită

Peste 5,3 milioane de catalani sunt înscriși pe listele de vot și sunt așteptați în cursul zilei de duminică, începând cu ora locală 9.00, să își exprime opțiunea privind independența regiunii Catalonia, situată în nord-estul Spaniei, scrie CNN.

UPDATE ora 12.00: Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a votat la referendumul de autodeterminare pe care a încercat să îl organizeze în ciuda interdicției acestui vot de către justiție. Puigdemont a votat la Cornella del Terri, la câțiva kilometri de secția unde ar fi trebuit să voteze dar care a fost închisă de forțele speciale de poliție, a anunțat guvernul catalan.

Vicepreședintele Oriol Junqueras și mulți cetățeni catalani au început de asemenea să voteze, potrivit autorităților regionale.
Între timp, Ministerul de Interne a confirmat faptul că au folosit gloanțe de cauciuc în Barcelona și cel puțin o persoană a fost rănită
UPDATE ora 10.55: Guardia Civil a întrerupt conexiunea la internet la secțiile de votare, a confirmat Europa Press în spații diferite, cum ar fi centrul civic Cotxeres de Sants din Barcelona și IES Antoni de Martí i Franquès din Tarragona.
Într-un tweet colectat de Europa Press, platforma Escoles Obertes a cerut votanților să aibă la ei telefoane mobile, încărcătoare și cabluri de prelungire.

UPDATE ora 10.46: Potrivit surselor Ministerului de Interne, Mossosul (Poliția catalană) a cerut sprijinul Poliției Naționale și al Gărzii Civile și le-a trimis o listă de puncte în care au nevoie de ajutor.

Între timp au apărut probleme tehnice cu procesul de votare. La Institutul Martí Franquès de Tarragona s-a anunțat că, din cauza problemelor legate de calculatoare, nu se poate vota. Membrii comisiilor de vot cer oamenilor să plece și să aștepte cu răbdare și să se pregătească pentru sosirea „iminentă” a poliției.

Primarul Barcelonei, ​​Ada Colau, a criticat intrarea Garăzii Civile în oraș. ”Un premier laș a ocupat orașul nostru cu poliția”, a spus el despre Mariano Rajoy. „Barcelona, orașul păcii, nu se teme”, a mai spus Colau pe Twitter

UPDATE – ora 10.10: Primele incidente au început la secțiile de vot. Garda Civilă spaniolă a intrat în Barcelona echipată pentru intervenție, iar mulțimile adunate în fața secțiilor de vot au început să se îmbrâncească cu forțele de ordine.

Poliția Națională a început să ridice primele buletine de vot într-un colegiu electoral din districtul Barcelona din Sant Mart

Ambii ofițeri ai Poliției Naționale și ai Gărzii Civile au început să se deplaseze, la ora 08.00, la porțile secțiilor de votare desemnate de Generalitat de Catalunya pentru a organiza referendumul privind independența suspendat de Curtea Constituțională.
Sursele de interior au explicat că poliția și garda civilă „respectă ordinele judecătorului și elimină deja materialele electorale de la referendumul ilegal”.

Lasă un răspuns

Top