You are here
Home > Actualitate > Piept de pui mediteranean la grătar
loading...

Piept de pui mediteranean la grătar

Timpi de preparare

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min

Ingrediente

4 bucăți de piept de pui
4-5 linguri ulei de măsline
pătrunjel tocat mărunt
zeama de la o lămâie/lime
4 căței de usturoi pisați
sare, piper și oregano după gust

Preparare
Piept de pui mediteranean la grătar – o rețetă extrem de simplă, de ieftină și de rapidă, cu un gust fresh. Perfect pentru zilele toride de vară. În 10 minute faci, alte 10 pe grătar și… poftă mare!

Tăiați bucățile de piept de pui în 2, transversal. Combinați restul ingredientelor pentru a face marinata mediteraneană. Puneți puiul în marinată, ungând bine pe toate părțile. Lăsați-l așa cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să pătrundă în carne, acoperind bine castronul și dânnu-l la frigider.

Încingeți grătarul, puneți puiul și frigeți-l bine vreo 10 minute, câte 5 pe fiecare parte. Puteți să îl prăjiți și mai mult, dacă îl doriți bine pătruns.

Opțional, mai puteți face încă o porție de marinată, să feliați puiul și să folosiță marinata pe post de sos/dressing. Îl poți servi cu garnitura delicioasă

Lasă un răspuns

Top