You are here
Home > Actualitate > Martin Schulz vrea să rămână liderul SPD, va candida din nou
loading...

Martin Schulz vrea să rămână liderul SPD, va candida din nou

Martin Schulz vrea să rămână liderul SPD, va candida din nou, Germania: Martin Schulz vrea să rămână liderul SPD

Citeste si: Horoscop, duminică, 8 octombrie 2017. Această problemă le afectează zodiilor

Liderul Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, Martin Schulz, va candida din nou pentru această funcție, la conferința din decembrie a partidului. El a declarat ziarului Bild am Sonntag, citat de DPA, că este optimist cu privire la capacitatea sa de a „recâștiga încrederea SPD”.

Schulz a candidat din partea partidului său la funcția de cancelar al Germaniei, în alegerile din 24 septembrie. SPD a ieșit însă din nou pe locul al doilea, după formațiunea conservatoare a cancelarului Angela Merkel, și a anunțat că nu va forma din nou o mare coaliție cu creștin-democrații, formulă care a asigurat guvernarea înaintea scrutinului. Social-democrații rămân principala forță de opoziție, înaintea Alternativei pentru Germania (AfD, partid populist de extremă dreaptă).

Schulz a precizat că decizia sa de a încerca să rămână la conducerea SPD nu este legată de rezultatul alegerilor din landul Saxonia Inferioară, din 15 octombrie. „Cred că întregul SPD trebuie să aibă mai mult curaj de a arăta o viziune”, a spus el. Liderul social-democrat, fost președinte al Parlamentului European, dorește ca partidul său să devină principala formațiune pro-europeană din Germania și să nu se mai concentreze asupra unor chestiuni pragmatice.

Lasă un răspuns

Top