You are here
Home > Actualitate > Rețea de hoți originari din România și care operau în Franța, destructurată
loading...

Rețea de hoți originari din România și care operau în Franța, destructurată

Rețea de hoți originari din România și care operau în Franța, destructurată în urma unei operațiuni comune, O rețea de hoți originari din România, suspectați de 25 de furturi comise în Franța cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, a fost destructurată, iar nouă cetățeni români au fost arestați în acest dosar pe teritoriul României, a anunțat luni pentru AFP o sursă din cadrul jandarmeriei din Besancon, estul Franței, informează AFP și France Info. noteaza agerpres.ro

Citeste si: Brexit: Arunca de la unii la altii „mingea” politicieni de carton

La finalul unei anchete care a durat aproape un an, nouă cetățeni români suspectați că au comis 25 de spargeri în galerii comerciale din centrul și estul Franței au fost arestați în România, unde au fost plasați după gratii în așteptarea transferării lor în Franța.

Ei vor fi extrădați ‘în termen de o lună’ pentru a fi interogați de un judecător de instrucție al Tribunalului de Mare Instanță din Besancon (est), a precizat Pascal Peresse, comandant al secției de cercetări a poliției din acest oraș.

Cei arestați sunt suspectați că ar fi devalizat magazine de bijuterii, de ochelari, de parfumuri și de haine de firmă, pentru un prejudiciu evaluat la circa un milion de euro, pătrunzând în magazine și în centre comerciale ‘cu ajutorul unor polizoare și altor dispozitive de tăiere’, a precizat sursa de informație.

Potrivit lui Peresse, persoanele suspectate făceau parte din echipele ce ‘vin în Franța cu singurul scop de a fura un număr maxim de obiecte ce pot fi revândute ușor pe piața neagră’.

Operațiunea, desfășurată în colaborare cu autoritățile judiciare și polițiste ale Franței, a mobilizat și peste 100 de polițiști români.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top