You are here
Home > Actualitate > Un frate al ucigașului de la Marsilia a fost arestat în Italia
loading...

Un frate al ucigașului de la Marsilia a fost arestat în Italia

Un frate al lui Ahmed Hanachi, cetățeanul tunisian care a ucis în urmă cu o săptămână două tinere la Marsilia (sudul Franței), a fost arestat în Italia, a anunțat duminică seară poliția italiană într-un comunicat.

Un frate al ucigașului de la Marsilia a fost arestat în Italia

Bărbatul a fost arestat la Ferrara, în nordul Italiei, ca urmare a unui mandat internațional de arestare eliberat de autoritățile franceze.

Arestarea a avut loc sâmbătă seară, a adăugat poliția, confirmând că este vorba despre Anis Hanachi, o informație publicată anterior de mai multe media.

Anis Hanachi este acuzat de complicitate și participare la o activitate teroristă. El se află la dispoziția Parchetului din Bologna, potrivit aceleiași surse.

Suspectul a fost găsit pe teritoriul italian datorită unei anchete a serviciului central de luptă împotriva terorismului extern, a precizat comunicatul.

Ahmed Hanachi, tunisianul de 29 de ani care a ucis la 1 octombrie două tinere în gara Saint-Charles din Marsilia, înainte de a fi împușcat de poliție, a trăit mai mulți ani la Aprilia, la sud de Roma.

„El s-a căsători la Aprilia cu o italiană în 2008, a fost înscris aici ca rezident între martie 2010 și mai 2017 și a fost arestat în două rânduri pentru o afacere de droguri și alta de viol”, a declarat miercuri pentru AFP un reprezentat al primăriei.

„Ulterior, a fost radiat de pe listele comunale, pentru că nu și-a reînnoit certificatul de rezidență, dar știm că nu mai locuia în comună din 2015”, a adăugat el.

Gruparea Stat Islamic a revendicat cele două crime de la Marsilia, dar anchetatorii francezi nu au găsit niciun indiciu că agresorul aparținea organizației jihadiste.

Lasă un răspuns

Top