You are here
Home > Actualitate > Justin Trudeau admite negocieri „dificile” cu Donald Trump asupra NAFTA
loading...

Justin Trudeau admite negocieri „dificile” cu Donald Trump asupra NAFTA

Premierul canadian, Justin Trudeau, a dat asigurări miercuri că rămâne optimist cu privire la succesul „dificilelor” negocieri în curs asupra Acordului Nord-American de Comerț Liber (NAFTA) cu administrația Trump, relatează AFP.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

 Justin Trudeau a fost primit de Donald Trump la Casa Albă în timp ce au fost reluate negocierile privind acest text care unește din 1994 Statele Unite, Canada și Mexicul. Vizita sa are loc într-o atmosferă de tensiuni exacerbate între Statele Unite și Canada legate de dosarul avioanelor grupului Bombardier.
„Trebuie să ne protejăm muncitorii”, a subliniat Donald Trump înaintea întâlnirii. „Vom vedea dacă putem face schimbările de care avem nevoie (…) Vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat liderul de la Casa Albă.
Amintind „bunele relații personale” cu tânărul lider canadian, el a afirmat că zarurile nu au fost aruncate încă, repetând că sfârșitul acordului este una din ipotezele posibile.
Noul acord trebuie să fie „echitabil pentru ambele țări”, a insistat Donald Trump care a promis în campania electorală „să aducă înapoi” în Statele Unite locurile de muncă.
„Înțeleg că aceste negocieri sunt dificile și vor continua să fie dificile și uneori chiar imprevizibile”, a explicat Justin Trudeau mai târziu presei.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

„Sunt în continuare optimist (…), deoarece știm că beneficiile NAFTA au fost simțite de cetățenii din ambele țări”, a adăugat el.

Justin Trudeau va efectua ulterior o vizită în Mexic pentru a se întâlni cu președintele Enrique Pena Nieto, mai scrie AFP.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Lasă un răspuns

Top