You are here
Home > Actualitate > Negocierile între UE și Londra se reiau la 9 noiembrie vestea buna pentru Romanii din Marea Britanie
loading...

Negocierile între UE și Londra se reiau la 9 noiembrie vestea buna pentru Romanii din Marea Britanie

Guvernul de la Londra a anunțat miercuri că negocierile cu Bruxelles-ul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) vor fi reluate la 9 noiembrie, nu la 8 noiembrie așa cum declarase inițial ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, transmite AFP.

Negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, și ministrul David Davis ‘s-au pus de acord astăzi să se întâlnească în 9 și 10 noiembrie’, a indicat Ministerul britanic pentru Brexit.

David Davis declarase luni în parlamentul britanic că a șasea rundă de negocieri consacrate Brexit-ului se va desfășura în perioada 8 — 10 noiembrie. Începerea acestei noi runde de negocieri cu UE va fi așadar amânată cu o zi față de calendarul inițial.

Oficialul britanic a adăugat că aceste discuții vor reprezenta ‘prima ocazie de a analiza starea lucrurilor’ după summitul UE din 19-20 octombrie de la Bruxelles și că Londra dorește intensificarea negocierilor.

Cele trei dosare prioritare sunt factura ‘divorțului’ dintre UE și Marea Britanie, drepturile cetățenilor europeni de pe teritoriul britanic și ale cetățenilor britanici din UE post-Brexit și problema frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

La summitul din 19-20 octombrie, liderii statelor membre au dat undă verde începerii pregătirilor pentru un acord privind viitoarele relații comerciale între UE și Marea Britanie.

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top