You are here
Home > Actualitate > Trei persoane au murit, după ce au fost prinse sub un mal de pământ, lângă Petroşani. După cinci ore de la incident, echipele de intervenţie au reuşit să scoată de sub pământ trupurile a doi muncitori. Ministerul Transporturilor anunţă anchetă
loading...

Trei persoane au murit, după ce au fost prinse sub un mal de pământ, lângă Petroşani. După cinci ore de la incident, echipele de intervenţie au reuşit să scoată de sub pământ trupurile a doi muncitori. Ministerul Transporturilor anunţă anchetă

Trei persoane au fost prinse sub un mal de pământ, în zona Peştera Bolii din judeţul Hunedoara. Echipele de intervenţie au reuşit să găsească şi să scoată de sub rocă şi pământ şi ceilalţi doi muncitori surprinşi de malul de pământ în judeţul Hunedoara, la cinci ore de la producerea accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Claudiu Iacob, a declarat pentru News.ro că şi trupurile neînsufeţite ale celorlalţi doi muncitori surprinşi de surparea malului de pământ în zona Peştera Bolii au fost scoase la suprafaţă.

”A fost scos şi trupul celui de-al doilea muncitor. Acesta este decedat. Echipajele noastre au ajuns, în acelaşi timp, şi la cel de-al treilea muncitor, l-au eliberat iniţial de pământul şi bucăţile de rocă ce au căzut peste el, până la nivelul umerilor, însă nici acesta nu mai este în viaţă. În final, ambii au fost scoşi la suprafaţă”, a declarat Claudiu Iacob.

Dacă primul muncitor a fost scos la aproximativ trei ore de la surparea malului de pământ, echipajele de intervenţie au reuşit, după cinci ore, şi scoaterea celorlalţi doi.

Cei trei muncitori aveau 52, 58 si 63 de ani.

Primul muncitor susprins de surparea malului de pământ din zona Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, unde se executau lucrări de infrastructură, a fost scos decedat. Salvatorii încă îi caută pe ceilalţi doi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Claudiu Iacob a declarat pentru News.ro că prima persoană surprinsă de malul de pământ prăbuşit a fost scoasă decedată de către salvatorii care muncesc pentru indepartarea mâlului şi pietrelor.

”Prima persoană a fost scoasă decedată. Este vorba despre un muncitor care a fost surprins parţial, având un picior sub o bucată de rocă”, a declarat Claudiu Iacob.

Muncitorul a fost scos la suprafaţă după aproximativ trei ore de la producerea accidentului.

Alte două persoane îngropate de malul de pământ surpat se află acoperite în totalitate de pietriş şi pământ. Muncitorii escavează în zona în care aceştia s-ar afla, pentru a-i scoate la suprafaţă, însă sunt pesimişti în ceea ce priveşte şansele acestora de supravieţuire.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus, sâmbătă, constituirea unei comisii de anchetă în cazul accidentului din Hunedoara în care trei persoane au fost surprinse de un mal de pământ. De asemenea, Stroe a cerut verificarea tuturor şantierelor sub aspectul respectării normelor de securitate a muncii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ministrul Felix Stroe a dispus instituirea unei comisii de anchetă în cazul accidentului de muncă din judeţul Hunedoara. Comisia este condusă de secretarul de stat, Ninel Cercel.

„Comisia a plecat deja la faţa locului pentru a analiza cauzele în care s-a produs accidentul de la Petroşani şi pentru a dispune măsuri în consecinţă. Cercetarea cauzelor se va face in comun cu celelalte instituţii abilitate ale statului”, anunţă reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Potrivit acestora, s-a decis ca săptămâna viitoare să se verifice toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii. Un accident colectiv de muncă s-a produs, sâmbătă, în timpul unor lucrări care se desfăşoară la un pod feroviar situat între staţiile Petroşani şi Băniţa. Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ.

Trei persoane au fost prinse sub un mal de pământ

Cele trei persoane peste care s-a prăbuşit un mal de pământ efectuau lucrări la terasamentul căii ferate.

La faţa locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acţioneaza cu un container multirisc (cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile).

La această oră, pompierii intervin pentru scoaterea de sub malul de pământ şi bolovani a două dintre persoanele surprinse.

În cazul celei de a treia victime a fost declarat decesul. Aceasta a avut prins un picior sub bolonavi, însă nu i-a putut fi salvată viaţa.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că este vorba despre o tragedie, pentru că şansele de recuperare în viaţă a celorlalte două persoane sunt foarte mici.

”E din păcate o tragedie, pentru că şansele să îi recuperăm în viaţă sunt foarte mici. (…) Misiunea nu este una uşoară şi are riscuri şi pentru salvatori”, a afirmat Arafat.

El a spus că va trebui văzut dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii: ”Cauzele urmează să se anunţe după investigarea şi evaluarea situaţiei. Aici sunt specialişti care vor trebui să vadă dacă regulile de protecţie a muncii au fost respectate, dacă s-a întâmplat ceva la care nu se aştepta nimeni, ce s-a întâmplat”. sursa news.ro

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top