You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Intervenţie a jandarmilor pentru alungarea unor ursoaice cu pui care au coborât pe o stradă din Buşteni
loading...

VIDEO: Intervenţie a jandarmilor pentru alungarea unor ursoaice cu pui care au coborât pe o stradă din Buşteni

Intervenții spectaculoase ale jandarmilor la Bușteni pentru alungarea unor ursoaice cu pui din stațiune| VIDEO

Două ursoaice cu pui şi-au făcut apariţia, luni seară, în staţiunea Buşteni, jandarmii montani intervenind pentru a îndepărta animalele cu ajutorul semnalelor luminoase şi acustice ale autospecialei. În ultima perioadă, numărul animalelor care ies din pădure şi intră în localităţi este tot mai mare, urşii apărând inclusiv în zone de şes din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, jandarmi montani au intervenit luni seară în cartierul Cezar Petrescu din oraşul Buşteni pentru alungarea unei ursoaice cu doi pui care a ieşit din pădure şi a ajuns în zona locuită. Câteva minute mai târziu, o altă ursoaică, cu trei pui, şi-a făcut apariţia în acelaşi cartier. Jandarmii au alungat animalele folosind semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei.

citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Intervenții spectaculoase ale jandarmilor prahoveni în stațiunea Bușteni. Echipajele de jandarmi montani au fost solicitate, luni seară, să alunge două ursoaice cu pui care și-au făcut apariția în stațiune. Animalele au fost alungate, însă localnicii sunt convinși că zilele următoare își vor face din nou apariția.

Pentru localnicii din Bușteni, apariția urșilor nu mai este de multă vreme o surpriză. Cu toate acestea, în ultima vreme numărul animalelor este din ce în ce mai mare.

Sâmbătă seară, un urs aflat în căutare de hrană a spart uşa şi un geam de la cabana Postăvaru din judeţul Braşov şi a intrat în clădire. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit, iar cabanierii au declarat că în clădirea alăturată celei în care a intrat animalul erau cazaţi 50 de turişti. Luni seară, ursul a revenit la cabana Postăvarul, fiind alungat de angajaţi de la cabană.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Luni seară, în zona Cezar Petrescu, din stațiunea de pe Valea Prahovei și-a făcut apariția o ursoaică cu doi pui. Oamenii au sunat la 112, iar jandarmii montani au îndepărtat animalele cu ajutorul sirenelor de la autospeciale.

Citește și: Ultima fotografie postată pe Facebook de autorul masacrului din Texas

Urşii îşi fac tot mai frecvent apariţia nu doar la munte, ci şi în zonele de şes. În ultima perioadă, localnicii din judeţele Argeş şi Dâmboviţa au văzut urşi pe străzile unor comune şi oraşe din zona de câmpie. Vânătoarea de urşi în România a fost interzisă în urmă cu peste un an.

Câteva minute mai târziu, în același cartier a apărut o altă ursoaică, cu trei pui, și de data aceasta fiind solicitați să intervină jandarmii. Ziua de luni nu este însă nici pe departe una ieșită din comun în ceea ce privește numărul de apariții ale animaleor sălbatice.

Săptămâna trecută, într-o singură zi, jadarmii montani au intervenit de șapte ori pentru alungarea urșilor gunoieri care au coborât să caute de mâncare la tomberoanele din cartierul Cezar Petrescu.

În ceea ce privește numărul intervențiilor de anul acesta, jandarmii prahoveni spun că au acționat de peste o sută de ori pentru alungarea animalelor sălbatice din zonele locuite.

Citeste si: Senatul a adoptat legea lui Şerban Nicolae privind scutiri de taxe şi impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule, grinduri, inclusiv în Delta Dunării.

Lasă un răspuns

Top