You are here
Home > Actualitate > Incendiul de la Grenfell Tower din Londra: Bilanțul final al victimelor este de 71 de decedați (poliția)
loading...

Incendiul de la Grenfell Tower din Londra: Bilanțul final al victimelor este de 71 de decedați (poliția)

Bilanțul final al persoanelor decedate în incendiul devastator care a afectat blocul Grenfell Tower din Londra este de 71, în timp ce 223 de oameni au supraviețuit, a anunțat joi poliția metropolitană, după ce anterior se crezuse că numărul victimelor a fost de 80, transmit DPA și BBC News noteaza AGERPRES

Legiștii i-au identificat oficial pe cei 70 de oameni care și-au pierdut viața în tragedie, un copil înregistrat ca născut mort în spital pe 24 iunie, ziua incendiului, fiind cea de-a 71-a victimă, a precizat poliția.

‘Poliția consideră acum că toți cei care au murit în incendiu au fost găsiți și identificați’ se spune într-un comunicat.

‘Echipe de specialiști care au lucrat în interiorul Grenfell Tower și legiștii au împins dincolo de limite ceea ce este posibil din punct de vedere științific pentru a identifica persoanele’, a subliniat comandantul Stuart Cundy.

‘Complexitatea eforturilor noastre de a-i recupera și identifica pe toți cei care au murit, dar și pe toți cei care au scăpat în acea noapte nu poate fi subestimată’, a adăugat el.

‘Ancheta noastră penală continuă și suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a găsi răspunsurile pe care atât de mulți oameni le caută cu disperare’, a adăugat responsabilul poliției londoneze.

Conform anchetei din primele zile de după incendiu, acesta s-a declanșat de la congelatorul unui frigider și s-a extins rapid la învelișul exterior al blocului-turn cu 24 de etaje.

Într-o vastă operațiune de verificare a 600 de imobile cu izolație similară celei de la Grenfell Tower, acuzată că a contribuit la propagarea rapidă a focului, toate cele 137 de clădiri inspectate în prima fază au fost declarate neconforme cu normele antiincendiu.

Premierul britanic Theresa May a numit în septembrie un fost judecător al Curții de Apel la conducerea anchetei publice cu privire la acest dezastru. Martin Moore-Bick a promis atunci să examineze ‘cauza sau cauzele imediate la incendiului și căile prin care el s-a propagat’, precum și reacția autorităților naționale și locale și a pompierilor.

Lasă un răspuns

Top