You are here
Home > Actualitate > Scuipi pe stradă? 1.000 de lei amendă! Primarul Buzăului: „Trebuie să civilizăm acest oraș, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forța”
loading...

Scuipi pe stradă? 1.000 de lei amendă! Primarul Buzăului: „Trebuie să civilizăm acest oraș, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forța”

Consilierii locali din Buzau au votat un regulament de convietuire sociala, care prevede amenzi chiar si de 1.000 de lei pentru cei care scuipa pe jos, mananca seminte in parcuri sau in fata blocurilor, usuca rufele la vedere, pe balcon, sau bat covoarele in fata blocului.

„Trebuie sa civilizam acest oras, chiar daca va fi nevoie sa o facem cu forta, daca nu avem incotro”, a sustinut primarul Buzaului, Constantin Toma, cel care a si initiat proiectul.

Mai multe persoane si asociatii de proprietari si-au aratat nemultumirea, precizeaza HotNews.

Sanctiunile vor fi progresive, iar cei prinsi pentru prima data ca incalca regulile vor fi iertati. Acestea vor consta in avertismente sau amenzi intre 500 si 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi politistii locali si jandarmii.

„Prima data se va face o notificare, iar daca cetatenii vor starui in greseala atunci se va veni si cu amenzi pentru ca trebuie sa civilizam acest oras, chiar daca va fi nevoie sa o facem cu forta, daca nu avem incotro. Dar nu putem admite sa scuipi pe strada, sa mancam seminte sau sa aruncam tot felul de gunoaie. Trebuie sa mai stie si de frica, ca daca arunci un gunoi pe strada poti plati si o amenda”, a declarat primarul Constantin Toma, citat de HotNews.

Lasă un răspuns

Top