You are here
Home > Actualitate > Ne mor artiștii de comedie. A murit actrița Cristina Stamate
loading...

Ne mor artiștii de comedie. A murit actrița Cristina Stamate

În această dimineață, în jurul orei 6:30 o altă stea s-a ridicat la cer. A murit Cristina Stamate. Actrița a murit la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.
Actrița a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase și în filmul de comedie „Secretul lui Bachus”.
Aflăm de la DC News că actorul Alexandru Arșinel, directorul teatrului, nu mai rezistă la așa de multă durere și a adresat o rugăminte cerului:”Vreau să-l rog pe Dumnezeu să se oprească că nu mai rezistăm”.
Dumnezeu să o odihneasca!

Actrița Cristina Stamate a fost internată joi, în ziua în care colega ei de scenă, Stela Popescu, a decedat, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, la Secția de Terapie Intensivă.
Cristina Stamate avea multiple afecțiuni, printre care un accident vascular cerebral și probleme cardiace și încă de la internarea ei, prognosticul medicilor a fost rezervat.
În anul 2015, actrița suferise o operație complicată pe cord deschis. Intervenția a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză și i-au fost montate trei by-pass-uri aortocoronariene pentru a putea să fie revascularizat mușchiul cardiac. După două luni de la operație, actrița a urcat pe scenă, în spectacolul „Vivat Revista!”.
Cristina Stamate s-a născut în data de 8 februarie 1946 în București.

Cristina Stamate a intrat la vârsta de 17 ani la Institutul de Artă Teatrală ṣi Cinematografică și a studiat la clasa regizorului Alexandru Finti ṣi mai apoi la Sanda Manu, absolvind în anul 1967. A urmat o perioadă de stagiu de doi ani la Teatrul din Arad și după aceea s-a întors în București la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
Într-un interviu pentru ziarul Adevărul, actrița spunea:”Eu mă pregătisem pentru Drept. Nu eram dispusă să pierd nicio zi din viața mea, nu știu unde mă grăbeam așa de tare. La Teatru, aveam colegi care picaseră ani la rând înainte să intre. Unul picase opt ani la rând. Și mi s-a părut îngrozitor să-ți strici destinul, opt ani din viață, în care putea să facă o altă facultate, o familie, să facă ceva. Și cred că de-aia mi-am jurat că eu nu pierd nicio secundă. Examenul la Teatru l-am avut cu două săptămani înainte de cel la Drept și am intrat. Dar și acum jelesc că n-am făcut Dreptul”.

Actrița s-a căsătorit la vârsta de 20 de ani cu actorul Dan Ivănescu și a fost căsătorită timp de 11 ani.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București în foarte multe spectacole, dintre care amintim:”Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista”, „Hohote în Herăstrău”, „Vara nu-i ca iarna”, „Revista Revistelor”, „Arca lui Nae și Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Te aștept diseară pe Lipscani”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, , „Ura… și la gară” , „O seară la revistă”, „Scandal în paradis”.
Actrița Cristina Stamate a jucat și în filmul de comedie „Secretul lui Bachus”, un film din 1984, regizat de Geo Saizescu.

Lasă un răspuns

Top