You are here
Home > Actualitate > Care au fost ultimele cuvinte ale salvamontistului Liviu Sorin Pandelea înainte de avalanșa din Munții Călimani
loading...

Care au fost ultimele cuvinte ale salvamontistului Liviu Sorin Pandelea înainte de avalanșa din Munții Călimani

Ultimele cuvinte ale salvamontistului Liviu Sorin Pandelea înainte de avalanșa din Munții Călimani. Bărbatul, care este dat dispărut, și-a avertizat prietenii cu care urca pe munte pentru a arbora drapelul României de Ziua Națională. A apucat să strige „avalanșă” și apoi a fost acoperit de zăpadă.

Mărturia cutremurătoare a fost făcută de Lucian Drăgan, bărbatul care a scăpat cu viață, după ce a surprins de avalanșă în Munții Călimani. De pe patul spitalului, voluntarul formaţiunii Salvamont Vatra Dornei a povestit le-a povestit salvatorilor că Liviu Sorin Pandelea a fost cel care a văzut producerea avalanșei, scrie libertatea.ro

„A fost o treabă de moment pentru ei. Mai aveau 10-20 de metri până în vârf, moment în care colegul lui a apucat să spună: «avalanșă» (…) Aceasta a fost ultima discuție între ei”, a declarat, pentru Libertatea, șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, care a discutat sâmbătă dimineață cu supraviețuitorul avalanșei din Munții Călimani.

Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani, a fost găsit, vineri, în jurul orei 19:30, de salvamontiștii mobilizați pentru găsirea victimelor avalanșei din Munții Călimani. Bărbatul a fost rănit, însă a fost medici de la ambulanța SMURD l-au transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava.

Operațiunea de căutare a salvamontistului Liviu Sorin Pandelea a fost sistată, sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile.

„În Călimani nu s-a putut urca pentru că erau condiții favorabile producerii unei noi avalanșe”, a precizat șeful ISU Suceava.

Alpinista Nathy Josse a murit, după ce a fost surprinsă de avalanșa din Munții Călimani. Tânăra, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită fără suflare, vineri seara. Femeia, prietenul ei Liviu Sorin Pandelea și cu Lucian Drăgan voiau să urce pe Munții Călimani de Ziua Națională pentru a arbora tricolorul.

Lasă un răspuns

Top