You are here
Home > Actualitate > Coincidenţa macabră în cazul dublei sinucideri din Iaşi! Mărturisiri înfiorătoare: „Scrisori în care să explice gestul, pentru că…”
loading...

Coincidenţa macabră în cazul dublei sinucideri din Iaşi! Mărturisiri înfiorătoare: „Scrisori în care să explice gestul, pentru că…”

Dubla sinucidere a soţilor Anda şi Bogdan Maleon din Iaşi a şocat o ţară întreagă. Şi, de la o oră la alta ies la iveală noi informaţii în cazul acestei tragedii. În acelaşi loc, în urmă cu exact doi ani, un alt cuplu şi-a pus capăt zilelor. Asta înseamnă că tragedia din 2015 s-a întâmplat tot în ziua de Crăciun, 25 decembrie.

În urmă cu doi ani, doi tineri s-au sinucis împreună aşa cum au făcut soţii Anda Elena şi Bogdan Petru Maleon. Potrivit anchetatorilor, Anda Elena Maleon a fost prima care şi-a pus capăt zilelor. Ea ar fi fost descoperită de soţul ei, care a decis să se sinucidă la câteva ore distanţă. Bogdan Petru Maleon era directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi şi a fost găsit spânzurat de o grindă din casă. Dubla sinucidere a fost descoperită de o rudă care îi aştepta la masa de Crăciun. Femeia a găsit-o pe Anda Elena Maleon zăcând fără suflare pe podeaua aceleiaşi încăperi.

Potrivit psihologului criminalist Liviu Chesnoiu, Anda Maleon era în depresie, iar soţul ei a crezut că dragostea lui mare e suficientă pentru ca partenera lui să iasă din momentul de impas. Specialistul a mai explicat motivul pentru care în preajma sărbătorilor au loc astfel de nenorociri. Practic, în zilele libere, oamenii se opresc din agitaţia vieţii pe care o duc şi îşi analizează succesele şi eşecurile.

„Atunci a tras un semnal de alarmă… Cred poate au mai fost şi alte semnale de alarmă, dar nu au fost decodificate de semnalul de alarmă. Oamenii ăştia, de regulă, nu lasă scrisori de dragoste în care să explice gestul, pentru că ar răni şi mai tare. Aici a fost un fel de Romeo şi Julieta. Deci, partenerul de viaţă şi-a descoperit jumătatea . De ce coincidenţa aceasta: în perioada sărbătorilor, nu mai suntem ca nişte roboţei, cuminţi, disciplinaţi şi… în singurătatea aceasta a sărbătorilor, oamenii sensibili, oamenii cu probleme psihice se gândesc la cee ace au făcut – trebuie mers la medicul de familie, apoi la psihiatru şi dat tratament. (…). Partenerul de viaţă a crezut că doar dragostea lui puternică e un leac, dar nu, e doar un adjuvant. Doamna posta foarte delicat, sensibil pe Facebook.”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

Anda Elena Maleon era manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale. Soţul femeii, Bogdan Petru Maleon, era foarte cunoscut în „Capitala Moldovei”. Potrivit CV-ului acestuia, din 2015, era prof. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”. În acelaşi an a fost numit director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi.

2 thoughts on “Coincidenţa macabră în cazul dublei sinucideri din Iaşi! Mărturisiri înfiorătoare: „Scrisori în care să explice gestul, pentru că…”

Lasă un răspuns

Top