You are here
Home > Actualitate > Ce se intampla daca se consuma ulei de cocos timp de o luna
loading...

Ce se intampla daca se consuma ulei de cocos timp de o luna

Exista o epidemie crescanda de obezitate, diabet tip II, boala cardiovasculara si estimarile sugereaza ca 15 milioane de oameni din SUA vor dezvolta Alzheimer pana in anul 2050.

Pentru cei dintre noi care am avut neplacerea de a ne familiariza cu aceasta boala, nu exista frica mai mare decat a dezvolta boala. Studiile recente insa sugereaza ca anumite alimente organice si produse precum uleiul de cocos ar putea sa previna dementa si boala Alzheimer.

Mereu citim sfaturile obisnuite de prevenire – mananca sanatos, redu stressul, sport de cateva ori pe saptamana si tinerea creierului ocupat cu mai multe tipuri de activitate intelectuala. Dar in ceea ce priveste dieta, uleiul de cocos continua sa primeasca un grad mare dar si cuvenit de atentie din partea sustinatorilor lui, cum ar fi dr. Mary Newport.

Dr. Mary Newport este medic neonatolog care a studiat literatura si cercetarile in domeniul bolii Alzheimer din ultimii 10 ani. Aceasta sustine ca sotul ei a demonstrat o imbunatatire IMPORTANTA dupa ce i-a administrat in mod regulat ulei de cocos.

Sotul ei, Steve, in varsta de 58 de ani, a fost diagnosticat cu dementa progresiva, pentru mai mult de 5 ani. Rezultatele examenului RMN au aratat ca era foarte probabil sa dezvolte boala Alzheimer.

In timp, incepuse sa aiba lipsuri importante ale memoriei, cum ar fi sa nu tina minte unde erau lingurile sau cum sa ia apa din frigider. De asemenea incepuse sa dezvolte depresie. Depresia poate fi precursorul bolii Alzheimer.

Cand boala avansase considerabil, dr. Newport a decis sa incerce tratamentul cu ulei de cocos. A cumpar ulei de cocos virgin si i-a dat sotului ei 36 de grame (2 linguri) pe zi, timp de peste o luna. Rezultatele au fost incredibile.

Dupa o luna si jumatate, sotul ei era aproape recuperat.

Cum afecteaza uleiul de cocos corpul si mintea?
Studii recente din 2011 au comparat contributia dietei in dezvoltarea bolii Alzheimer, si rolul colesterolului in creier. Creierul reprezinta doar 2% din masa corpului, dar contine 25% din totalul de colesterol. 1 din 4 Americani iau medicamente pentru colesterol (ca sa-l scada) si se pune intrebarea daca fortarea scaderii acestui colesterol in mod fortat si la nivelul creierului ar avea un rol in cresterea ratei de dezvoltare a bolii Alzheimer in ultimii ani.

Exista o corelatie intre rezistenta la insulina in creier si boala Alzheimer, asa incat unii clasifica aceasta ca “diabet tip 3”.

Dieta saraca in grasimi si bogata in carbohidrati ce ne-a fost recomandata de multi ani nu pare sa fie o dieta benefica in aceasta situatie.

Uleiul de cocos mai are si alte beneficii:

imbunatateste utilizarea insulinei in corp
creste colesterolul “bun” (HDL)
stimuleaza functia glandei tiroide
are rol de antioxidant si antibiotic natural
imbunatateste sanatatea pielii si a parului

Lasă un răspuns

Top