You are here
Home > Actualitate > Închisoare pe viață pentru tinerii care l-au ucis în bătaie pe Răzvan Sîrbu
loading...

Închisoare pe viață pentru tinerii care l-au ucis în bătaie pe Răzvan Sîrbu

S-a dat verdictul în cazul lui Răzvan Sîrbu, românul de 21 de ani omorât în bătaie în Anglia. Ieșeanul a fost atacat în primăvara anului trecut și abandonat într-o pădure din apropierea localității Maidstone. Doi tineri de 19 ani au fost găsiți vinovați pentru uciderea lui Răzvan. Ei au fost condamnați la închisoare pe viață, scrie kentonline.co.uk.

Charlie White va trebui să stea în spatele gratiilor cel puțin 16 ani, iar Alex Macdonald minimum 18 ani.

Macdonald a devenit agresiv și a atacat ofițerii care încercau să-l ducă în celulă.

Mama lui Răzvan s-a aflat și ea în sala de judecată. Marinela Gafița nu și-a putut stăpâni lacrimile.

“Îmi este foarte dor de el și, fiind singurul meu copil, va rămâne mereu parte din mine. Doresc să mulțumesc comunității locale care a ajutat să aducă acești acuzați în instanță. Mi-a oprit viața în loc. Viața mea nu mai este aceeași”, a declarat Marinela Gafița, în urmă cu câteva zile.

Juriul a decis, de asemenea, că cel de-al treilea suspect, Jimmy Buckley, în vârstă de 20 de ani, considerat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde acuzațiilor, “a comis actul”. El va fi condamnat la o dată ulterioară.

Corpul neînsuflețit al românului a fost găsit în dimineața zilei de 7 mai, în zona unui lac din localitatea Tovil, Maidstone, de un bărbat care își plimba câinele. După efectuarea autopsiei, s-a constatat că ieșeanul, care dormea într-un cort, în apropierea unei zone rezidențiale, suferise traume severe la cap și trup. Totodată, prezenta fracturi craniene, precum și leziuni semnificative, inclusiv coaste rupte.

Doi tineri de 19 ani au fost găsiți vinovați pentru uciderea lui Răzvan Sîrbu. Românul a fost omorât în bătaie, în primăvara anului trecut și abandonat într-o pădure din apropierea localității Maidstone, Kent. O a treia persoană a fost pusă sub acuzare, informează BBC.

Sursă foto: Kent Police

În iulie anul trecut, în fața judecătorului, Charlie White și Alex Macdonald au pledat nevinovat la acuzația de crimă.

“A fost un atac brutal împotriva unui tânăr care nu s-a putut apăra și care nu a provocat atacul”, a declarat judecătorul Jeremy Carey.

De asemenea, a fost pus sub acuzare și un al treilea suspect, James Buckley. Ei vor afla sentința marți.

“Îmi este foarte dor de el și, fiind singurul meu copil, va rămâne mereu parte din mine. Doresc să mulțumesc comunității locale care a ajutat să aducă acești acuzați în instanță. Mi-a oprit viața în loc. Viața mea nu mai este aceeași”, a declarat Marinela Gafița, mama lui Răzvan.

Corpul neînsuflețit al românului a fost găsit în dimineața zilei de 7 mai, în zona unui lac din localitatea Tovil, Maidstone, de un bărbat care își plimba câinele. După efectuarea autopsiei, s-a constatat că ieșeanul, care dormea într-un cort, în apropierea unei zone rezidențiale, suferise traume severe la cap și trup. De asemenea, prezenta fracturi craniene, precum și leziuni semnificative, inclusiv coaste rupte.

Unul dintre tinerii acuzați de moartea lui Răzvan a recunoscut că l-a lovit cu un satâr iar apoi l-a abandonat într-un parc

Unul dintre tinerii acuzați de uciderea lui Răzvan Sîrbu a recunoscut că l-a lovit cu un satâr iar apoi l-a abandonat într-un parc, dar a precizat că a acționat în legitimă apărare și nu a vrut să îl rănească sau să îl omoare pe român.

Sursă foto: stirile pro tv

Charlie White de 19 ani a recunoscut în fața instanței, că l-a lovit pe Răzvan cu un satâr, de teamă “că românul îl va tăia în două”, relatează scrie kentonline.co.uk.

De asemenea, un alt tânăr acuzat de moartea lui Răzvan, Alex Macdonald, tot de 19 ani, a recunoscut că este responsabil de moartea românului de 21 de ani, menționând că l-a lovit de câteva ori.

În iulie, în fața judecătorului, Charlie White și Alex Macdonald au pledat nevinovat la acuzația de crimă.

Buckley, în vârstă de 20 de ani, este considerat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde acuzațiilor, iar judecătorul va trebui să decidă dacă “a făcut actul”.

Corpul neînsuflețit al românului a fost găsit în dimineața zilei de 7 mai, în zona unui lac din localitatea Tovil, Maidstone, de un bărbat care își plimba câinele. După efectuarea autopsiei, s-a constatat că ieșeanul, care dormea într-un cort, în apropierea unei zone rezidențiale, a murit din cauza unor răni provocate la cap, dar și pe corp.

Doi dintre adolescenții acuzați că l-au omorât cu sânge rece pe românul Răzvan Sîrbu au pledat nevinovat
Comunitate

Doi dintre tinerii acuzați de uciderea lui Răzvan Sîrbu au apărut din nou la Maidstone Crown Court din Kent. În fața judecătorului, Charlie White și Alex Macdonald au negat că l-ar fi omorât în bătaie pe românul de 21 de ani, care dormea într-o pădure de lângă Maidstone.

Charlie White și Alex Macdonald, amândoi în vârstă de 18 ani au pledat nevinovat la acuzația de crimă, scrie kentlive.news.

Un alt acuzat, Jimmy Buckley, de 19 ani, va fi adus în fața instanței la o dată ulterioară, după pregătirea unor rapoarte psihiatrice.

Toți trei sunt acuzați că l-ar fi ucis cu sânge rece pe Răzvan Sîrbu. După efectuarea autopsiei, s-a constatat că românul a murit din cauza unor răni provocate la cap, dar și pe corp. Corpul neînsuflețit al tânărului din Iași a fost găsit în data de 7 mai.

Alți doi adolescenți, în vârstă de 14 și 15 ani au fost, de asemenea, arestați în legătură cu această crimă și au fost eliberați pe cauțiune, în așteptarea unor anchete suplimentare.

Procesul va începe în 4 decembrie și va dura trei săptămâni.

Lasă un răspuns

Top