You are here
Home > Actualitate > Oraşul din România în care se trăieşte cel mai rău. Surpriză! Localitatea aflată la polul opus nu este Bucureşti!
loading...

Oraşul din România în care se trăieşte cel mai rău. Surpriză! Localitatea aflată la polul opus nu este Bucureşti!

O cercetare D & D Research a analizat percepţia pe care românii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

Potrivit businessmagazin.ro, oraşele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii sunt Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila. Surpriza o reprezintă faptul că la polul opus nu se află Bucureştiul, ci Braşovul.

Într-un Top 10 al oraşelor cu cel mai avantajos cost al vieţii, Bucureştiul se află abia pe locul 9. După Braşov, se află Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova şi abia apoi Bucureşti, urmat de Iaşi.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieţii, fiind urmată de Bucureşti şi Ilfov, Oltenia şi Banat. Moldova, Dobrogea şi Muntenia au obţinut cel mai mic scor.

Într-un Top al cartierelor din Bucureşti cu cel mai avantajos cost al vieţii, pe primul loc se află Titan, urmat de zonele Sălăjan, Balta Albă, Brâncoveanu şi Baba Novac. La distanţe mici se clasează cartierele Aviaţiei, Tineretului, Băneasa şi Drumul Taberei, iar la coada clasamentului se găsesc zonele 1 Mai, Vitan, Obor, Ferentari şi Lujerului.

Lasă un răspuns

Top