You are here
Home > Actualitate > 4 filme de dragoste inspirate din viața reală
loading...

4 filme de dragoste inspirate din viața reală

Există o zicală pe care mulți dintre noi am auzit-o: “Dragoste ca în filme”. Dar, uneori, viața reală este cea mai bună sursă de inspirație pentru creatorii de filme de dragoste.

Poveștile incredibile de de iubire se întâmplă cu adevărat în viețile a mulțime de oameni – acele povești pe care niciun scenarist nu le-ar fi putut vreodată visa. Și uneori, aceste experiențe devin bază pentru niște filme grozave.

Noi, cei de la Tasta.ro, am ales patru astfel de filme pentru tine. Au intrat în inimile atâtor oameni, tocmai pentru că toți ne arată un lucru – sensul iubirii adevărate.

Mănâncă roagă-te iubește
Filmul: Elizabeth, o scriitoare de succes, își dă seama brusc că nu trăiește viața pe care o dorește.

Ea decide să renunțe la tot și să călătorească în jurul lumii pentru a se regăsi. În Italia se dedică exceselor gastronomice, dar în India încearcă să se întoarcă pe calea spirituală. În sfârșit, în Bali, ea își întâlnește adevărata iubire.

În viața reală:

Filmul se bazează pe o autobiografie scrisă de Elizabeth Gilbert. Scrisă într-un stil foarte intim, aflăm că dragostea dintre Elizabeth și Jose (în filmul pe care îl numește Felipe) s-a dezvoltat exact în același mod în viața reală ca în film.

Cu toate acestea, în scena finală a filmului, cei doi iubiți decid să nu se căsătorească niciodată, dar în viața reală cuplul este în continuare căsătorit. Un lucru i-a forțat să facă acest lucru în viața reală: Jose a fost reținut la frontieră și deportat din Statele Unite. Acum, Elizabetg li Jose locuiesc în New Jersey și au un magazin, unde vând suveniruri din Asia, iar Elizabeth continuă să scrie cărți.

2. 50 Dates

Filmul: personajele principale sunt blonda fermecătoare Lucy Whitmore și Henry Roth. Acesta s-a săturat de întâlnirile cu fetele care l-au plictisit deja la a doua întâlnire. De aceea este atras de Lucy, cu care fiecare întâlnire este ca prima lor.

Adevărul este că suferă de amnezie ca urmare a unui accident și uită tot ce se întâmplă în timpul zilei până dimineața următoare. Cu toate acestea, Henry nu va renunța și înregistrează momentele cheie ale vieții pe casetă pentru Lucy. Deci, ea începe în fiecare dimineață studiind povestea lor de dragoste.

În viața reală:

Prototipul lui Lucy este americanul Michelle Philpotts, care suferă de o formă rară de amnezie: după o serie de accidente, timpul și memoria s-au oprit pentru ea și de 21 de ani a trăit în anul 1994. Soțul iubit îi dovedește dimineața că sunt căsătoriți, arătându-i fotografiile din albumul de familie și notele pe care înregistrează cele mai importante evenimente din viața lor împreună.

Diferența față de film este numai în faptul că, în viața reală, cuplul s-a cunoscut înainte de accident, iar soțul ei nu trebuie să câștige dragostea soției sale în fiecare zi.

3. Die Weisse Massai

Filmul: În vacanța din Kenya, o femeie frumoasă, Carola, se îndrăgostește de Lemaliana. Ea decide să renunțe la viața ei din Europa și să se stabilească împreună cu soțul ei în sălbăticia kenyană. Nu este ușor pentru Carola să se întâlnească cu localnicii, a căror moralitate nu pare una ușoară pentru ea.

În timp, Carola dă naștere primului lor copil, dar chiar și acest eveniment nu o poate ține de partea soțului ei. Nu după mult timp, ea decide să se întoarcă acasă, epuizată de gelozia și modul lui de viață sălbatic.

În viața reală:

Povestea lui Corinne Hofmann, descrisă în cartea cu același nume, a devenit baza acestui film. Corinne l-a întâlnit pe iubitul său kenyan Lketinga Leparmoriyoin în 1986, în timpul unei călătorii în Kenya cu prietenul ei de atunci. Ea s-a despărțit de aceasta din urmă, și-a vândut afacerea în Elveția și s-a căsătorit cu noul ei iubit în 1988. Apoi a avut multe probleme: nu numai bolile periculoase, ci și diferențele culturale cu soțul ei – Lketinga era un om foarte gelos și de multe ori a sugerat că se îndoia că era tatăl copilului lor. Corinne și-a iubit soțul foarte mult, dar după câțiva ani de tortură, ea a hotărât să se întoarcă în țara sa natală.

4. Jurământul

Filmul: Paige și Leo sărbătoresc a patra aniversare a căsătoriei lor. Cuplul are un accident de mașină, iar Paige intră în comă.

Întoarcerea ei la cunoștință este afectată de un sentiment de pierdere: ea nu-și recunoaște soțul și nu-și amintește relația pe care au avut-o. Deci, Leo decide să câștige din nou inima lui Paige.

În viața reală:

Un cuplu pe nume Krickitt și Kim Carpenter au servit ca prototipuri pentru Paige și Leo. Amnezia cauzată de un accident de mașină a șters amintirile din ultimii cincisprezece ani de viață ai lui Krickitt. Aceasta a inclus momentul când s-au întâlnit și s-au căsătorit.

Kim nu a renunțat și a fost de partea iubitei, chiar dacă nu simțea că dragostea din partea ei nu era la fel. În timp, Krickitt s-a îndrăgostit încă o dată de soțul ei. Mai târziu, Kim Carpenter a scris o carte numită “The Vow”, care a devenit baza filmului.

Lasă un răspuns

Top