You are here
Home > Actualitate > Paşii pe care slătinenii trebuie să-i urmeze pentru separarea consumului de apă, pe orizontală
loading...

Paşii pe care slătinenii trebuie să-i urmeze pentru separarea consumului de apă, pe orizontală

Ca să beneficieze de contorizare individuală a consumului de apă, locatarii unei scări de bloc trebuie să strângă semnături, să obţină o hotărâre a asociaţiei de proprietari în acest sens şi să depună documentaţia tehnică la primărie.

Potrivit Companiei de Apă Olt (CAO), cetăţenii care doresc să beneficieze de contorizare individuală a consumului de apă trebuie să desemneze un reprezentant pe scară care să întocmească un tabel nominal cu semnăturile tuturor proprietarilor de apartamente. Următorul pas este ca Adunarea Generală a Asociaţiei de Proprietari să dea o hotărâre, votată de toţi membrii, care să decidă separarea. O firmă de specialitate va întocmi documentaţia tehnică pentru a fi depusă la Primăria Municipiului Slatina pentru aprobare şi obţinerea autorizaţiei. Lucrările se vor face cu o firmă specializată, după obţinerea tuturora vizelor de la furnizorii de apă, gaze şi electricitate şi a autorizaţiei.

În prezent, aproximativ 80% dintre blocurile din Slatina au separarea consumului de apă.

Reprezentanţii CAO spun că separarea consumului pe orizontală oferă numeroase avantaje şi ajută la îmbunătăţirea calităţii apei potabile furnizate de Companie.

„Cetăţenii care fac separarea pe scările de bloc vor plăti exact cât consumă. Separarea înseamnă şi înlocuirea instalaţiilor de apă care sunt foarte vechi şi care nu mai asigură presiune suficientă. Tot din cauza acestor instalaţii vechi şi ruginite pot să apară şi modificări ale turbidităţii apei şi în acest caz, spălările reţelelor de apă pe care Compania de Apă Olt le face, periodic, în tot municipiul Slatina, nu pot rezolva decât pentru scurt timp această problemă. Soluţia rămâne separarea consumului”, a explicat directorul Sediului Secundar Slatina al CAO, Florea Raţă.

Cum sărbătorește Slatina 650 de ani de la prima atestare documentară. Programul manifestărilor

Consilierii locali slătineni se vor reuni, pe 4 ianuarie, pentru prima ședință din 2018, ocazie cu care vor dezbate și aproba un proiect privind Programul manifestării „Gala Laureaților”, ediţia a II-a, care se desfășoară în perioada 20-24 ianuarie 2018 cu ocazia sărbtăoririi a 650 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Slatina.

Lasă un răspuns

Top