You are here
Home > Actualitate > Studiul unor cercetatori romani a ajuns celebru in toata lumea! Ce se intampla in corpul tau daca mananci zapada?
loading...

Studiul unor cercetatori romani a ajuns celebru in toata lumea! Ce se intampla in corpul tau daca mananci zapada?

Un studiu publicat de cercetatorii de la Universitatea Transilvania a atras atentia presei internationale astfel ca a ajuns sa fie preluat de ziare si televiziuni din toata lumea. Oamenii de stiinta au vrut sa stie ce risca cei care mananca zapada.

The Washington Post a publicat un articol in care prezinta concluziile la care au ajuns cercetatorii romani. Acestia au conchis ca zapada mai veche de jumatate de zi…nu este buna de mancat. Istvan Mathe, conducatorul studiului, a declarat pentru Associated Press ca cele mai mari riscuri le prezinta zapada veche de doua zile. Pentru a-si pune in practica experimentul bizar, cercetatorii au colectat zapada dintr-un parc si dintr-o intersectie din Miercurea Ciuc, in lunile ianuarie si februarie, pe care au pus-o apoi in containere sterile. Au testat apoi sa vada cum se dezvolta bacteriile si mucegaiul in zapada.

Studiul a fost efectuat la temperaturi cuprinse intre -1,1 grade Celsius si -17,4 grade. Dupa o zi, pe mostrele de zapada existau 5 bacterii pe milimetru.

„Zapada proaspata are foarte putine bacterii. Insa dupa doua zile, numarul bacteriilor este inzecit”, a declarat Mathe, care a adaugat ca bacteriile se inmultesc din cauza impuritatilor din aer.

Cercetatorului roman i-a venit ideea de a face acest studiu dupa ce a vazut mai multi copii mancand zapada. „Nu recomand nimanui sa manance zapada. Doar spun ca nu o sa te imbolnavesti daca gusti putina zapada proaspata”, a declarat cercetatorul sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top