You are here
Home > Actualitate > A văzut moartea cu ochii! O femeie a stat atârnată de telescaun minute bune, în Munţii Şureanu! A făcut o greşeală pe care o fac foarte mulţi
loading...

A văzut moartea cu ochii! O femeie a stat atârnată de telescaun minute bune, în Munţii Şureanu! A făcut o greşeală pe care o fac foarte mulţi

A fost la un pas de tragedie! Operaţiune de salvare ieşită din comun, miercuri (14 februarie), pe pârtia de pe domeniul schiabil din Munţii Şureanu, judeţul Alba Iulia. O femeie a fost salvată după ce a rămas minute bune atârnată de telescaun. Femeia încerca să coboare atunci când s-a întâmplat incidentul.

Se pare că turista a făcut o greşeală majoră. Femeia a rămas cu rucsacul în spate în telescaun, lucru strict interzis. Bretelele rucsacului femeii au rămas prinse de telescaun, iar femeia a fost nevoită să stea nemişcată în aer minute bune, potrivit Digi24. Din fericire, angajaţii pârtiei au ajuns la timp la femeie şi au reuşit să o salveze.

„Atunci când ruccsacul este ţinut în spate, persoana care stă în telescaun este aplecată în faţă. La coborâre, când ridică bara de protecţie, îşi pierde echilibrul din cauza modificării centrului de greutate al corpului. Regula obligatorie pentru cei care urcă cu telescaunul este ca rucsacul să fie ţinut în faţă, pe umeri, astfel încât să nu fie afectat echilibrul persoanei la coborâre. Tânăra de pe pârtia din Şureanu a avut noroc pentru că beretelele rucsacului nu au cedat”, a spus Lucian Forda, şeful Salvamont Alba, citat de ziarul Adevărul.

Lasă un răspuns

Top