You are here
Home > Actualitate > Solidaritate impresionantă cu preotul care străbate satele izolate pentru a-i ajuta pe copiii şi bătrânii sărmani
loading...

Solidaritate impresionantă cu preotul care străbate satele izolate pentru a-i ajuta pe copiii şi bătrânii sărmani

Cunoscut pentru implicarea sa în salvarea copiilor sărmani de la analfabetism, preotul vasluian Parschiv Vasilică Mihai a demarat o nouă campanie umanitară, prin care doreşte să vină în sprijinul a peste 2.000 de persoane sărmane din sate izolate din judeţele Vaslui şi Iaşi.

Cunoscut pentru implicarea sa în salvarea copiilor sărmani de la analfabetism, preotul vasluian Parschiv Vasilică Mihai a demarat o nouă campanie umanitară, prin care doreşte să vină în sprijinul a peste 2.000 de persoane sărmane din sate izolate din judeţele Vaslui şi Iaşi. Campania, care poartă îndemnul ”Hrăneşte un suflet”, este coordonată de o tânără din judeţul Arad, Alexandra Timar, care a reuşit deja să mobilizeze pe reţelele de socializare români dispuşi să ofere ajutor. Pentru fiecare copil este pregătită […]
Campania, care poartă îndemnul ”Hrăneşte un suflet”, este coordonată de o tânără din judeţul Arad, Alexandra Timar, care a reuşit deja să mobilizeze pe reţelele de socializare români dispuşi să ofere ajutor.

Pentru fiecare copil este pregătită o carte, o periuţă şi o pastă de dinţi, un săpun şi o ciocolată sau un alt dulce, iar pentru bunici sunt pregătite produse alimentare (zahăr, orez, făină, ulei, paste, o conservă etc.). Dimesiunea activităţilor caritabile derulate de părintele Paraschiv a depăşit de multă vreme localitatea unde îşi are parohia. Pentru că numărul celor care i-au susţinut demersurile a fost peste aşteptări, preotul a început să străbată satele izolate din Vaslui, dar şi din Iaşi.

Recent, preotul Paraschiv, susţinut financiar de o judecătoare, a împărţit 100 de pachete alimentare unor bătrâni din patru sate, unde cu greu răzbaţi din cauza noroaielor.

Supranumit şi ”îngerul copiilor”, părintele din Parpaniţa afirmă că de fapt îngeri sunt toţi românii care întind o mână de ajutor şi cărora cuvintele de mulţumire sunt prea puţine.

Alexandra Timar, tânăra din celălalt colţ al României care îl sprijină pe preotul din Parapniţa a început deja să mobilizeze pe reţelele de socializare oamenii cu suflet mare. Tânăra a deschis pe Facebook, în urma cu mai mulţi ani o pagină în memoria bunicii sale, prin intermediul căreia promovează acţiunile umanitare.

La sfârşitul anului trecut, peste 600 de copii şi 300 de bătrâni au primit ajutoare în urma campaniilor lansate de Alexandra. Preotul Paraschiv Mihai are 39 de ani, iar din anul 2007 slujeşte în satul Parpaniţa, o suburbie a oraşului Negreşti, care numără aproape 170 de case, multe dintre ele rămase nelocuite după exodul localnicilor în străinătate.

Majoritatea localnicilor sunt oameni cu venituri modeste, persoane vârstnice sau familii cu mulţi copii, a căror principală ocupaţie este agricultura. Părintele Paraschiv, aşa cum îi spun localnicii, încearcă să le ofere nu doar speranţă, ci şi o viaţă mai bună enoriaşilor. A derulat peste 20 de proiecte, astfel că în curtea bisericii a ridicat, rând pe rând, un centru pentru copii, o bibliotecă, singura din sat, o sală de conferinţă, unde oferă meditaţii copiilor, un minimuzeu, un parc de joacă pentru copii etc.

Consilier local – îndemnizaţia donată pentru pâine la sărmani

Ajutat de semeni, preotul a dezvoltat o adevărată gospodărie din jurul bisericii. Astfel, în grădina bisericii a plantat o livadă cu peste 200 de pomi fructiferi şi a ridicat o mini-fermă. A cumpărat patru vaci şi 25 de capre, laptele şi brânza obţinute fiind folosite la mesele oferite sărmanilor sau valorificate.

De ani de zile, în fiecare duminică sau zi de sărbătoare, preotul, ajutat de gospodinele din sat, oferă câte o masă caldă oamenilor sărmani şi enoriaşilor care participă la slujbă.

La ultimele alegeri locale, preotul Vasilică Paraschiv Mihai a candidat pentru un post de consilier local, pentru oraşul Negreşti, ca independent. Şi a fost ales, deşi nimeni nu îi dădea prea mari şanse, având în vedere că nu era susţinut de niciun partid politic. A câştigat însă alegerile, iar la prima şedinţă de Consiliu Local a venit cu o provocare pentru consilieri. A anunţat că nu va ridica niciun leu din îndemnizaţia de consilier, iar banii care i se cuvin în cei patru ani de mandat îi donează pentru a cumpăra pâine familiilor sărmane din Negreşti şi celelalte suburbii.

Lasă un răspuns

Top