You are here
Home > Actualitate > STIAI CA ROMÂNII CARE AU LUCRAT ÎN MAREA BRITANIE POT CERE, O PRIMĂ DE INSTALARE LA ÎNTOARCEREA ÎN ȚARĂ
loading...

STIAI CA ROMÂNII CARE AU LUCRAT ÎN MAREA BRITANIE POT CERE, O PRIMĂ DE INSTALARE LA ÎNTOARCEREA ÎN ȚARĂ

Cetățenii români care au lucrat cel puțin trei ani în Marea Britanie pot cere, la întoarcerea în țară, o primă de instalare, conform legislației în vigoare.

Prima de instalare poate fi cerută de orice român care a lucrat, pentru cel puțin trei ani, în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European, după cum se arată în Legea nr. 76/2002. Asta înseamnă inclusiv Marea Britanie.

„Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, este explicat în actul normativ.
ÎN PRINCIPIU, ESTE VORBA DE O SUMĂ DE 12.500 SAU DE 15.500 DE LEI.

Citeste si: SPAGA la doctor, INTERZISA PRIN LEGE! Cine da de astazi bani medicilor poate face PUSCARIE

Conform prevederilor indicate, prima de instalare poate fi cerută la întoarcerea la domiciliul din România sau la noul domiciliu ori noua reședință, după angajarea în localitatea de domiciliu ori reședință sau în localitățile învecinate acesteia.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top