You are here
Home > Actualitate > ANM ALERTA Meteo. Urmează cea mai geroasă noapte. Când se va încălzi vremea?
loading...

ANM ALERTA Meteo. Urmează cea mai geroasă noapte. Când se va încălzi vremea?

Joi va fi singură zi frumoasă din această săptămană. Cu toate acestea, temperaturile vor fi foarte scăzute și vor reuși să ajungă la minus 2 grade doar prin sud-vest. Tot acolo, norii se vor adună din orele serii și vor aduce ninsori slabe care se vor extinde în tot sudul tării.

Chiar și după ieșirea din vigoare a avertizărilor de ger, temperaturile vor continuă să fie mult mai mici fată de cele potrivite la începutul primăverii. Vineri și sambătă noaptea, vor fi minime de pană la minus 20 de grade Celsius în nord-estul tării. În schimb, în nord-vest, ziua se vor atinge 5.6 grade cu plus în acest weekend. Innorările vor deveni persistente și vor cădea ploi, lapovită și ninsori în majoritatea zonelor, slabe cantitativ și care vor favoriza apariția poleiului.

Locuitorii Capitalei vor avea de suportat o noapte foarte geroasă, cu minime de pană la minus 20 de grade, iar peste zi, soarele va reuși să urce mercurul în termometre numai pană la minus 6 grade Celsius. Apoi, în cursul nopții, va fi din nou extrem de frig și va începe să ningă slab.

Vineri se va depune un strat nou de zăpadă de pană la 5 cm, iar gerul nu va conteni. De sambătă, insă, temperaturile vor începe să mai câștige câteva grade, dar vremea va fi inchisă. Vor fi condiții de precipitații slabe sub formă de lapovită sau ninsoare și va există riscul de a se depune polei.

Lasă un răspuns

Top