You are here
Home > Actualitate > Londra: Planul UE pentru Brexit ”amenință integritatea Regatului Unit”
loading...

Londra: Planul UE pentru Brexit ”amenință integritatea Regatului Unit”

Theresa May a condamnat proiectul Comisiei Europene privind Brexit spunând că nici un prim-ministru britanic nu ar putea să-l accepte Comisia Europeană a publicat un prim proiect al viitorului tratat privind #BREXIT-ul. Oficialii Uniunii Europene par să utilizeze documentul pentru a-și întări poziția intransigentă și este posibil ca acest plan să infurieze și mai mult suporterii Brexit-ului și poate cauza mai multe probleme pentru premierul britanic, Theresa May care facea campanie PRO-BREXIT. si au calculat strategic cum sa scoata cele 34 scaune UKIP din Parlamentul European, bine lasandui pana la sfartitul mandatului in 2019.

Tratatul de 120 de pagini are toate șansele să ducă la o criză a negocierilor dintre #Marea Britanie și Uniunea Europeană, potrivit analiștilor. Negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a admis că verificările la frontiera cu Regatul Unit ar putea fi necesare în viitor.

Proiectul de acord publicat de oficialii europeni menționează că #Irlanda de Nord ar rămâne efectiv în piața comună a Uniunii după Brexit. Uniunea Europeana a declarat că teritoriul Irlandei de Nord poate fi considerat ca făcând parte din teritoriul vamal al UE după Brexit, verificările necesare privind mărfurile care vin din restul Marii Britanii urmând a fi făcute acolo, pentru a evita o problemă de frontieră cu Irlanda.

Dar, premierul britanic a fost înfuriat de propunerile UE, spunând că acestea „amenință integritatea constituțională a Regatului Unit „. Theresa May a declarat că proiectul legislativ al Comisiei Europene, dacă ar fi pus în aplicare, subminează piața comună din Marea Britanie și amenință integritatea constituțională și teritorială a Regatului Unit.

Ea a mai precizat că nici un prim-ministru din Marea Britanie nu ar putea vreodată să fie de acord cu așa ceva, informează express. co. uk. Conform documentului, Curtea Europeană de Justiție își va păstra autoritatea legală de a judeca orice dispute care apar în legătură cu tratatul de ieșire al Regatului Unit din UE, inclusiv eventualele dezacorduri cu privire la drepturile cetățenilor.

Potrivit proiectului de tratat, perioada de tranziție Brexit se va încheia la 31 decembrie 2020, în ultima zi a planului de buget pe termen lung actual al Uniunii Europene. În timpul perioadei de tranziție, Marea Britanie va pierde toate drepturile de vot și puterea de decizie, dar trebuie să respecte toate legile și reglementările în vigoare ale UE.

Este de așteptat ca suporterii Brexit-ului să reacționeze cu furie la poziția UE care le spulberă propriile planuri de retragere din blocul comunitar, mai precizează Daily Express în ediția sa online. Există puține șanse ca problema de frontieră Irlanda de Nord- Irlanda să fie agreată de Marea Britanie.

Theresa May nu a solicitat în planul său controale la frontieră, dar a susținut că ar fi în interesul comun al Regatului Unit și al UE să existe un acord comercial personalizat care să acopere atât bunurile cât și servicii financiare, precum și o graniță „invizibilă” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

Documentul specifică, de asemenea, faptul că trebuie să existe un plan de rezervă, deoarece un acord comercial care ar putea rezolva problema frontierei irlandeze nu va fi gata a doua zi după Brexit, pentru a putea fi pus în aplicare.

Lasă un răspuns

Top