You are here
Home > Actualitate > PUTIN cate PUTIN: ”Trădătorii întotdeauna o termină rău”; A trăda înseamnă a-ți săpa groapa
loading...

PUTIN cate PUTIN: ”Trădătorii întotdeauna o termină rău”; A trăda înseamnă a-ți săpa groapa

Ca fost șef al KGB-ului, el a sugerat modul în care Rusia se ocupă de spioni, afirmând că nu a iertat niciodată un agent dublu sortit ”otrăvirii”

Daily Mail informează într-un articol publicat pe site-ul său, despre modul în care #Rusia îi elimină pe agenții ruși care au trădat în favoarea unei puteri străine. Președintele Rusiei #Vladimir Putin, a sugerat odată despre modul în care țara sa se ocupă de spioni, insistând că „trădătorii o termină întotdeauna într-un mod rău”.

Cuvintele fostului șef al KGB-ului dau fiori reci, pe măsură ce temerile cresc și par să confirme faptul că Serghei Skripal, un colonel rus care a spionat pentru MI6, a fost otrăvit într-un complot marca FSB (Serviciul #Secret al Federației Ruse).

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a fost acuzat că lucrează pentru MI6 de mai mulți ani, acesta dezvăluind numele câtorva zeci de agenți ruși care operau în Europa și America. Printre agenții ruși expuși a fost și „femeia fatală” cu părul roșu Anna Chapman, iar Putin a sugerat la acea dată în momentul deconspirării acesteia că ea: „Este un rezultat al trădării.

Trădătorii termină întotdeauna într-un mod rău. De obicei, de la băutură sau de la droguri, chiar pe stradă „. Skripal a fost condamnat la 13 ani de detenție într-o închisoare de maximă securitate în anul 2006. A fost eliberat printr-o înțelegere din 2010, urmând un schimb de spioni, în care au fost expulzați zece agenți sub acoperire ruși din SUA.

Skripal era ofițer în retragere care a activat în Serviciile de Informații Militare, adesea cunoscut sub acronimul rusesc GRU. A continuat să lucreze la Ministerul Afacerilor Externe până în anul 2003. A fost arestat în anul 2004 la Moscova și a recunoscut că a fost recrutat de serviciile britanice în 1995, furnizând informații despre agenții GRU din Europa, fiind recompensat pentru acest lucru cu mai mult de 100.000 de dolari.

Serghei Skripal a fost unul dintre cei patru agenți grațiați și eliberați de Moscova, în ceea ce s-a spus la acea vreme că a fost cel mai mare schimb de spioni de la sfârșitul Războiului Rece. El a fost dus în Marea Britanie cu un alt bărbat eliberat de Rusia, analistul de informații Igor Sutyagin, care avea și el o sentință de condamnare la 14 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA.

Schimbul de spioni a avut loc la 9 iulie 2010, pe pista aeroportului din Viena, ulterior un Boeing 767-200, avându-i la bord pe cei patru agenți, s-a dat de înțeles că a aterizat discret mai târziu, la baza militară Royal Air Force din Norton, comitatul Oxfordshire. În schimb spionii ruși care au revenit în Rusia, au fost întâmpinați ca eroi la Moscova.

Vladimir Putin, el însuși un fost ofițer al KGB care a servit în perioada sovietică în Germania de Est, i-a întâmpinat și a cântat cântece patriotice împreună cu ei. În același timp, Vladimir Putin i-a prezis un viitor sumbru omului care a trădat spionii ruși din SUA, spunând că știe atât identitatea, cât și locația sa.

El a spus că un „Mercader a fost deja trimis după el”, referindu-se la Ramon Mercader, asasinul care a fost trimis să-l omoare pe Leon Trotsky în 1940 în Mexic. Serghei Skripal declarat trădător de către Moscova la momentul schimbului de spioni, se crede că a produs pagube serioase rețelelor de spionaj ale Rusiei din SUA și Europa.

Oficiul de Externe britanic a refuzat să comenteze în acel moment dacă bărbații care au sosit în Oxfordshire vor rămâne în Marea Britanie. Se pare totuși că Skripal s-a stabilit ducând o viață liniștită în Salisbury de mai mulți ani, până când aseară a fost adus în stare critică la spital, primele informații sugerând otrăvirea cu o substanță necunoscută.

Se presupune că la mijloc este mâna Serviciul de spionaj GRU, creat în 1918 sub conducerea revoluționarului Leon Trotsky, care este controlat de un staff de generali ruși care raportează direct președintelui Putin. Are spioni răspândiți în întreaga lume și se pare că pun în practică toate treburile murdare cu care sunt însărcinați.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top