You are here
Home > Actualitate > Pensionarii din Romania, locul intai in sondajul Uniunii Europene
loading...

Pensionarii din Romania, locul intai in sondajul Uniunii Europene

Un sondaj de amploare a fost facut de expertii sociologi UE in randul a 100.000 de pensionari din toate statele Uniunii europene pentru a afla ce cred acestia unii despre altii. In cadrul acestui sondaj fiecare pensionar intervievat trebuia sa acocieze pensionarilor din celelalte tari cinci calitati sau defecte dintr-o lista cu termeni predefinita.

Astfel pensionarilor din Romania li s-au asociat cel mai des termenii harnicie, blandete, intelepciune si patrioti intarind astfel imaginea pozitiva in care sunt perceputi de ceilalti pensionari europeni.

In declaratia de presa de la publicarea rezultatelor Erika Sunderland, coordonatorul acestui proiect a declarat: “Nu suntem surprinsi de aceste rezultate, multi romani ajunsi la varsta pensionarii lucreaza inca in alte tari avand grija de batranii altor state europene, astfel ca e normal ca in aceste tari sa existe recunosctiintă si o parere buna despre pensionarii romani. In timp ce persoanele in varsta din alte tari isi petrec batranetea intr-un mod inactiv sau la televizor, romanii ajunsi la varsta pensionarii lucreaza inca activ in agricultura sau alte ocupatii ce necesita efort fizic. Pensionarii din Romania trebuie sa fie luati drept exemplu pentru modul infocat cu care isi iubesc tara si felul in care apară sistemul de valori crestin care mentine o familie fericită”.

Dupa centralizarea tuturor formularelor acestui sondaj, pensionarii din Romania au ocupat pe locul intai la harnicie, locul doi la blandete, locul intai la frumusete, locul intai la patriotism, locul patru la activitati artistice si locul intai la intelepciune. In clasamentul general pensionarii din Romania au iesit pe locul intai, fiind urmati de pensionarii din Franta, iar Suedia a ocupat treapta a treia a podiumului,urmatoarele clasate fiind Norvegia si Germania.

Desi romanii au primit si cateva calificative negative, acestea au fost prea putine pentru a influenta rezultatul final. Cel mai des termen negativ care ne-a fost asociat a fost “impulsivitate” insa la acest capitol stam mult mai bine decat vecinii nostri unguri carora le-au fost asociate mai multe defecte, in special supărăciosi si pizmasi. Francezii si italienii au fost vazuti ca cei mai inclinati spre activitati artistice, spaniolii si grecii au fost perceputi ca veseli si inclinati spre distractie iar germanii ca fiind prea seriosi.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top