You are here
Home > Actualitate > Bani mai mulți pentru medicii care fac gărzi suplimentar
loading...

Bani mai mulți pentru medicii care fac gărzi suplimentar

Toate orele de gardă ale medicilor – neincluse în norma de bază – vor fi plătite suplimentar, datorită unui amendament susținut de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și care a trecut de Camera Deputaților. O ordonanță de modificare a legii salarizării prevedea că medicii ar putea fi obligaţi să facă 48 de ore de gardă pe săptămână, în loc de 35, iar plata să se facă în funcţie de salariul actual, şi nu de cel ce ar urma să fie majorat.

”Am reușit. E o veste bună pentru medici. Toate orele de gardă ale medicilor (neincluse în norma de bază ) vor fi plătite suplimentar. Tocmai am reușit rezolvarea favorabilă pentru toți medicii din România.

Citeste si: SPAGA la doctor, INTERZISA PRIN LEGE! Cine da de astazi bani medicilor poate face PUSCARIE

Amendamentul pe care l-am susținut a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. (dezională). De acum doar ,,gărzile efectuate de medici pentru completarea normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, stabilite prin regulamente specifice, reprezintă gărzi obligatorii.”, a scris deputatul PSD Tudor Ciuhodaru pe Facebook, marți după adoptarea amendamentului în Camera Deputaților.

630 de medici au semnat o petiție prin care se cere ca medicii să nu fie obligaţi să facă 48 de ore de gardă pe săptămână.

Petiția poate fi semnată aici

Sursa: jurnalistii.ro

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top