You are here
Home > Actualitate > Mare ATENTIE! Stii ce inseamna SEMILUNA de pe unghii? Majoritatea o avem insa e mai IMPORTANTA decat credeam…Iata ce spun medicii:
loading...

Mare ATENTIE! Stii ce inseamna SEMILUNA de pe unghii? Majoritatea o avem insa e mai IMPORTANTA decat credeam…Iata ce spun medicii:

Semilună de la bază unghiei este o parte importantă a structurii sale. Se spune că multe boli ale organelor interne se pot indentifică în funcție de dimensiunea petei albe. Absența acesteia de pe unghia degetului mare poate să însemne existența unor boli psihice.

Lipsă sau absența ei de pe degetul arătător reflectă existența unor boli de ficat, intestin, pancreas sau sistem genital feminin. Absența ei de pe degetul mijlociu indică probleme legate de tensiunea arterială. Absența ei de pe degetul inelar înseamnă dereglarea unor procese din cadrul sistemului endocric. Absența ei de pe degetul mic înseamnă că trebuie să verifici dacă depunerile de pe intestin nu depășesc limită admisibila. Femeia a observat niște dungi ciudate pe unghii. Cine ar fi crezut că asta îi va salvă viață! Culoarea unghiilor poate semnala prezența unor afecțiuni.

Spre exemplu, medicină chineză susține faptul că între ficat și unghii e o strânsă legătură. Noi va prezentăm 10 semne care ar putea să va determine să va prezentați de urgență la medic. Cum pot fi depistate bolile după unghii 1. Unghii decolorate Unghia galbenă poate indică faptul că aveți un deficit de nutrienți, însă acestea se pot îngălbeni și dacă utilizați excesiv ojă. Unghia albă indică faptul că aveți un deficit de fier, iar unghia brună sugerează faptul că aveți boli tiroidiene. Unghia gri semnifica faptul că aveți probleme pulmonare sau cardiace. 2. Unghii fragile Un semn că aveți probleme cu glandă tiroidă ar fi faptul că unghiile se exfoliază și se rup extrem de ușor. De asemenea, odată cu vârstă unghiile pot deveni fragile din cauza detergenților care acționează asupra lor. 3. Unghii îngroșate Unghiile se îngroașă în momentul în care suferiți de diabet, artrită sau boli pulmonare.

Dacă aveți unghii îngroșate, galbene, care cresc greu înseamnă că suferiți de eczemă sau psoriazis. 4. Unghii în formă de lingură Dacă aveți unghiile concave s-ar putea să aveți lipsă de fier în sânge. 5. Pete pe unghii Dacă aveți pete albe pe unghii nu trebuie să va îngrijorați. Acest fapt sugerează faptul că sunteți prea stresat sau că s-a produs dezechilibru la nivelul nutrienților. Acestea dispar și apăr odată cu trecerea timpului. 6. Liniile orizontale sau liniile lui Bleau Acestea pot apărea din cauza chimioterapiei sau din cauza traumelor și leziunilor. 7. Degete hipocratice Dacă vi se bombează unghiile înseamnă că ați putea suferi de probleme la nivelul plămânilor, ficatului și inimii.

Unghiile moi pot indică faptul că suferiți de hipocratism. 8. Linii albe pe unghii Acest tip de unghii indică faptul că aveți un deficit de proteine din cauza stresului sau problemelor hepatice. De obicei, aceste linii se află pe degetul mare, mijlociu și arătător. 9. Linii verticale întunecate Dacă aveți unghiile așa, pot fi semnul unui melanoma subunghial, însă în general, afectează o singură unghie. 10. Linii roșii sau mari sub unghii Atunci când se deteriorează vasele de sânge, apare sângerarea sub unghii. În unele cazuri, aveste linii pot sugera faptul că suferiți de psoriazis sau artrită. Unghiile pot fi foarte importante în semnalarea anumitor boli, așa că trebuie să la acordați multă atenție. Mâncați peste gras, fructe de mare, nuci și morcovi pentru a menține sănătatea unghiilor.

Lasă un răspuns

Top