You are here
Home > Actualitate > VESTE ULUITOARE pentru românii din ITALIA despre PENSII. ACORD IMPORTANT
loading...

VESTE ULUITOARE pentru românii din ITALIA despre PENSII. ACORD IMPORTANT

La sfârșitul lunii martie a fost semnat un protocol de colaborare între Casă Natională de Pensii Publice din România și Institutul Național Confederal de Asistentă (ÎNCĂ) din Italia. Protocol are că scop sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public din România și Italia în vederea obținerii drepturilor de asigurări sociale.

Asigurații și beneficiarii sistemului public de pensii din România și/sau Italia vor putea apela la serviciile ÎNCĂ în vederea acordării, reluării în plată, recalculării drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii român și/sau italian, precum și în vederea menținerii în plată a acestora.

Campanii de informare despre pensiile românilor din Italia Colaborarea bilaterală între ÎNCĂ și CNPP se va realiză și prin punerea la dispoziția persoanelor interesate, a materialelor informative și de documentare elaborate de una din părti sau elaborate în comun de ambele părti, prin organizarea de campanii de informare a asiguraților și beneficiarilor celor două sisteme de pensii, precum și prin acțiuni și mijloace specifice, în Italia și România.

Institutul Național Confederal de Asistentă (ÎNCĂ) din Italia va asigură serviciile care fac obiectul Protocolului menționat cu titlu gratuit. Pentru mai multe detalii referitoare la Protocolul de colaborare între CNPP și ÎNCĂ persoanele interesate se pot adresă: • Casei Naționale de Pensii Publice, str.

Latină nr. 8, sector 2, București, tel: 004 021 311 80 47, www.cnpp.ro; • ÎNCĂ România, str. Buzesti nr. 59, bl.A5, et.4, ap.71, Sector 1, București, cod poștal 011013, tel: 004 021 752 249 803;

Lasă un răspuns

Top