loading...

Producătorii agricoli au nevoie de ATESTAT de producător şi de CARNET de comercializare, ca să își vândă produsele

Guvernu a schimbat Legea Pieţelor (nr. 145/2014, schimbată mai apoi prin Legea nr. 70/2018), hotărând că formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare găsite pe stoc se pot utiliza până pe 30 iulie 2018.

Conform legislaţiei existente, comercializarea de către producătorii agricoli persoane fizice, a produselor proprii, se face numai pe baza Atestatului de producător şi a Carnetului de comercializare. Modificările constau în Atestatele de producător şi Carnetele de comercializare a produselor agricole să fie emise pentru o perioadă de 7 ani, relatează financiarul.ro

„Din cauza faptului că nu este reglementată o perioadă de tranziţie până la emiterea noilor formulare, producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piaţă nu le pot fi eliberate Atestatele de producător şi/sau Carnete de comercializare. Emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului ce legiferează o măsură tranzitorie are ca scop evitarea unui blocaj în ceea ce priveşte accesul la piaţă a producătorilor agricoli, a persoanelor fizice”, subliniază www.agrointel.ro.

Așadar, formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare aflate pe stoc se pot folosi până în data de 30 iulie 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*