You are here
Home > Actualitate > Toată lumea alege să o consume primăvara, dar puțini știu ce e cu adevărat leurda. Mai mănânci vreodată această plantă?
loading...

Toată lumea alege să o consume primăvara, dar puțini știu ce e cu adevărat leurda. Mai mănânci vreodată această plantă?

Leurdă, supranumită și „usturoiul sălbatic „, datorită mirosului pe care îl emană, este unul dintre primii vestitori ai primăverii și este o plantă extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru.

Tratează afecțiunile gastrointestinale Având proprietăti curative foarte puternice, leurdă este eficientă în tratarea indigestiei, insuficientei biliare, a colicilor abdominali, balonării și dizenteriei. De asemenea ajută la distrugerea viermilor intestinali. Purifică organismul Frunzele de leurdă sunt într-adevăr miraculoase, având proprietăti depurative și capacitatea de a purifică sângele, ficatul, stomacul și intestinele. Tratează afecțiunile sistemului nervos Ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive și stările de anxietate.

Ameliorează problemele renale Pe langă celelalte beneficii ale leurdei, această are și capacitatea de a curăta rinichii și vezică urinară. Totodată elimină excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută. Tratează bolile respiratorii În cazul afecțiunilor precum bronșită, tuberculoză pulmonară sau infecții la nivelul căilor respiratorii superioare, cum ar fi gripă sau răceala, leurdă are efecte miraculoase și este un remediu natural extrem de folositor.

De asemenea ameliorează insuficientă respiratorie provocată de tușe. Previne apariția afecțiunilor la nivelul creierului Leurdă consumată regulat poate duce la prevenirea bolii Alzheimer dar și a demenței. Mai mul decât atât, din pricină unor substanțe pe care le conține ajută la sporirea activitătii creierului, stimulând memoria și concentrarea. Tratează reumatismul Folosită extern are efecte miraculoase în combaterea reumatismului, iar cataplasmele cu frunze sunt cele indicate. Vindecă rănile Tot prin uz extern, leurdă tratează efectiv eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloză și alte boli cronice de piele.

Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurdă. Tratează afecțiunile cardiovasculare Ajută la curătarea sângelui de substanțele toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului și previne accidentele vasculare. Inlătură efectele fumatului Leurdă este benefică și în cazul fumatului deoarece poate inlătura efectele nocive ale nicotinei din organism, potrivit kudika. ro.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top