loading...

Vladimir Putin reacţionează violent după bombardamentul american în Siria

Vladimir Puțin reactionează dur după bombardamentul american în Siria © Reuters Președintele Rusiei a reacționat în termeni duri după bombardamentul desfăsurat în Siria de SUA, Franța și Marea Britanie. Vladimir Puțin a acuzat cele 3 tări de incălcarea gravă a legislației internaționale. Într-un comunicat, Vladimir Puțin a calificat operațiunea militară a SUA, a Franței și Mării Britanii drept „o agresiune la adresă unui stat suveran care este în linia întâi a luptei împotrivă terorismului”. „Statele Unite și aliații săi au lovit ținte civile și militare în Siria, incălcand Carta ONU și legislația internatională”, a spus Vladimir Puțin.

Potrivit președintelui rus, escaladarea actuală a crizei din Siria are „un impact devastator asupra întregului sistem al relațiilor internaționale”. „Istoria va spune adevărul, așa cum a făcut deja responsabil Washingtonul pentru masacrele din Iugoslavia”, se mai afirmă în comunicatul de la Kremlin.

Președintele Rusiei a spus că va cere o reuniune de urgentă a Consiliului de Securitate ONU. Potrivit lui Vladimir Puțin, bombardamentul american „va exacerba catastrofă umanitară din Siria”. „Prin aceste acțiuni, Washingtonul nu va face altceva decât să provoace un nou văl de refugiați din Siria și din întreagă regiune”, a mai spus Puțin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*