You are here
Home > Actualitate > Ecourile scandalului Facebook: ce spun românii de la sate despre furtul de date personale, pe internet
loading...

Ecourile scandalului Facebook: ce spun românii de la sate despre furtul de date personale, pe internet

Ecourile scandalului Facebook au ajuns chiar și la sate, la urechile celor care lucrează pămantul. Și ei au telefoane inteligențe și sunt non-stop conectați la rețeaua de socializare. Deși înțeleg că cineva știe totul despre ei, oamenii spun că n-au de gând să renunțe la aplicația pe care, uneori o accesează prea des uitând de treburile gospodăresti.

Reporterii Observator au mers în Satul Budeni, județul Giurgiu. La prima oră, un tanăr ară pămantul cu o motosapă, semn că tehnologia a ajuns și aici. Totuși, cel mai bun indiciu că așa stau lucrurile este telefonul inteligent din buzunar. La 20 de ani, Vali este unul dintre cei 10 milioane de români care intră zi de zi pe Facebook. Tanărul este de doi ani pe facebook și are două mii de prieteni. În dreptul locului de muncă, scrie simplu „șef la mine acasă”. Este, în schimb, protestatar de canapea.

Vali, utilizator Facebook: „Este un îndemn la ieșit în stradă, adică ai o astfel de activitate, ești militant pe Facebook. Vede o grămadă de lume, iese în stradă. „Cecilia are 17 ani. Și-a creat contul când avea doar 10. Nu ar renunță la el pentru nimic în lume.

Cecilia, utilizator Facebook: „Postez de câte ori mănânc, merg în parc, absolut tot ce fac, întru pe Facebook și postez, întru în direct. Sunt o mare vedetă în Comana! „Puțini localnici din satul Comana nu au cont de facebook. Un alt tanăr e nedespărtit de rețea. Marius, utilizator Facebook: „Că și cum e un drog de fapt, nici nu mă mai uit la televizor, stau cu telefonul în mână. În fiecare zi, în fiecare seară, și la muncă, în pauză. Mai repede lăsăm muncă și umblăm pe Facebook. „Furtul de date îl lasă rece. Și nu doar pe el.

Marius, utilizator Facebook: „Probabil nici nu sunt conștient de treburile astea, de-aia nici nu mă afectează.” Utilizatorii înțeleg că Facebook știe totul despre ei și le-ar fi putut folosi datele. Însă, că mulți dintre noi, recunosc că aplicația este un drog de care nu au de gând să se lase.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top