You are here
Home > Actualitate > VIN PLOILE! ANM: PRECIPITAŢIILE VOR CUPRINDE ÎNTREAGA ŢARĂ
loading...

VIN PLOILE! ANM: PRECIPITAŢIILE VOR CUPRINDE ÎNTREAGA ŢARĂ

Meteorologii anuntă răcirea usoară a vremii și precipitații în toate regiunile în perioadă următoare, insă spre sfârșitul săptămanii viitoare, vremea va reîncepe să se incălzească.

DOBROGEA-Temperaturile minime, care s-au menținut în jurul a 8 grade pană în data de 14 aprilie, scad spre 6 grade în data de 16 aprilie, dusă care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anunțate ploi.

MUNTENIA-Începând din 16 aprilie, temperaturile medii înregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o usoară creștere, spre medii de 19…20 de grade. După 16 aprilie minimele nocturne vor scădea la valori de 5…6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată pană în 22 aprilie.

OLTENIA-Temperaturile vor scădea semnificativ pană în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade, după care va urmă o incălzire usoară. Minimele nocturne, pană în 17 aprilie, vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menține staționare pană la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere, astfel încât pană în 22 aprilie vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

TRANSILVANIA-ANM anticipează o scădere treptată a temperaturilor, astfel încât media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incălzi ușor, la valori de 17…18 grade. Instabilitatea va fi în creștere și mai ales în perioadă 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse și, posibil, cantităti însemnate.

MARAMUREȘ-După data de 15 aprilie, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăsi 16…18 grade, anuntă ANM. Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 și 8 grade, cu valori mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioadă 16 – 18 aprilie.

MOLDOVA-Media regională a maximelor termice va ajunge la 14…15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incălzi ușor, la valori de 17…18 grade. Nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4…6 grade. Începând din 16 aprilie, probabilitatea precipitațiilor va crește.

Lasă un răspuns

Top