You are here
Home > Actualitate > Armata Română recrutează rezerviști voluntari
loading...

Armata Română recrutează rezerviști voluntari

Procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei României continuă în anul 2018 cu selecționarea candidaților care doresc să încadreze funcții de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați-gradați rezerviști voluntari, potrivit unui comunicaat de presă.

Pentru anul 2018 sunt disponibile peste 3.400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofițeri, aproximativ 140 pentru maiștri militari, aproximativ 680 pentru subofițeri și peste 2.200 pentru gradați și soldați rezerviști voluntari. Recrutarea candidaților se va desfăsura în perioadă 2 aprilie – 8 iunie, iar selecția candidaților, repartizarea pe funcții, anunțarea candidaților declarați admiși și instruirea acestora se vor desfăsura conform unui calendar care va fi anunțat în timp util.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare și selecție, candidații se vor prezența la sediile centrelor militare zonale, județene sau de sector pe a căror rază își au domiciliul, pentru a completă o cerere, având asupra lor următoarele documente:
a) actul de identitate, în original și în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii și alte documente care atestă alte competențe dobândite, în original și în copie;
d) permisul de conducere, în original și în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

La prezentarea la sediile centrelor militare, candidații vor fi informați cu privire la etapele procesulului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să sustină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să sustină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire initială (dacă este cazul). De asemenea, candidații fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile și specialitătile militare pentru care aceștia prezintă aptitudini. Pentru alte detalii, cei interesați se pot adresă centrelor militare județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagină de internet destinată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact.

În urmă campaniei de recrutare și selecție a soldaților și gradatilor rezerviști voluntari desfăsurată în anul 2017, au fost recrutați 739 de candidați, dintre care 209 au semnat contracte cu unitătile militare beneficiare. Procedurile de recrutare a rezerviștilor voluntari se desfăsoară în bază Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. Rezerviștii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă fată de cea a personalului militar în activitate.

2 thoughts on “Armata Română recrutează rezerviști voluntari

  1. Care sunt : „Procedurile de recrutare a rezerviștilor voluntari se desfăsoară în bază Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. Rezerviștii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă fată de cea a personalului militar în activitate.” ?

  2. Hristos a inviat! Am 18 ani, nu detin permis de conducere inca, am doar 10 clase din motive financiare…si o dorinta puternica de a fi in cadrul armetii…0747461962

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top