You are here
Home > Actualitate > Un copil s-a născut la patru ani după decesul părinţilor
loading...

Un copil s-a născut la patru ani după decesul părinţilor

O mamă surogat a dat naștere unui băietel în China, la patru ani după ce părintii lui au murit într-un accident de masină, relatează presă chineză, citată de telegraph. co. uk. Cuplul decedat făcea tratamente de fertilizare înainte de accidentul fatal din 2013.

Părintii cuplului au purtat o bătălie legală pentru a obține acces la embrionii fertilizați, păstrati într-un spital din orașul estic Nanjing. Băietelul-alintat „Tiantian” sau „dulce” în mandarină-a fos adus pe lume la 9 decembrie de o mamă surogat de naționalitate laotiană, conform Beijing News.

Practică mamelor surogat sau purtătoare este ilegală în China, forțându-i pe cei care și-o pot permite să meargă în străinătate. Laos a devenit cea mai recentă tară sărăcă din Asia în care înflorește o industrie a mamelor surogat, dar legal opacă, după ce, în ultimii ani, tări precum Thailanda, Cambodgia și Nepal au scos această practică în afară legii. „Zâmbește mereu, ochii lui sunt că ai fiicei mele, dar seamănă mai mult cu tatăl său”, a declarat proaspăta bunică, Hu Xingxian, ziarului de stat.

Bunicii au fost nevoiți să treacă peste mai multe obstacole pentru a transporta embrionii din China și să dovedească paternitatea și naționalitatea copilului odată ce a fost născut. „În primul rând ne-am gândit să folosim transportul aerian, dar nici una dintre companiile aeriene nu a fost dispusă să preia recipientul cu azot lichid în care erau depozitați cei patru embrioni”, a declarat Liu Baojun, un specialist care a asistat familiile cuplului decedat.

Astfel, familiile au decis să transporte prețioasă marfă în Laos, unde practică surogatului este legală. Următoarea problemă a fost aducerea copilul înapoi în China. Copiii născuti de mame surogate în afară tării trebuie să aibă un test ADN care să dovedească faptul că unul dintre părintii biologici este cetătean chinez.

Pentru a rezolvă problemă, mamă surogata fost adusă în China cu viză turistică, iar familiile au aranjat să nască într-un spital privat din orașul sudic Guangzhou. Copilul a fost ținut în spital timp de 15 zile, pană când toți cei patru bunici au dat țeste de sânge și ADN, stabilind că bebelușul era într-adevăr nepotul lor și că ambii părinti erau cetăteni chinezi.

Decizia de referintă care permite părintilor să mostenească embrionii congelați creați de copiii lor a declanșat o dezbatere amplă pe rețelele sociale din China.

Lasă un răspuns

Top