loading...

B1 TV, Banciu, ATAC DUR la adresa românilor din străinatate: ”Românul…un prostănac cinstit care câștigă niște bănuți în Spania…nu a fost în stare să-i câștige în România,pentru că nu îl duce capul…”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul care stabilește că românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în tară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar că România nu ar trebui să se grăbească să o transpună, scrie stiridiaspora.ro.

Radu Banciu, jurnalist la B1 TV, a vorbit despre acest subiect și i-a criticat pe românii din diaspora. A folosit cuvinte grele la adresă românilor care trudesc cu greu în afară tării.
“Romanul… un prostănac cinstit care castigă niște bănuti în Spania… nu a fost în stare să-i câștige în România pentru că nu îl duce capul și pentru că nici țara nu oferă multe posibilităti. (…)

Câți dintre tolomacii ăstia care stau în Spania știu să vorbească în spaniolă? Hai să fim seriosi… sunt bată în general, la fel și cei din Italia, dar se duc și se angajează pe undeva, sunt foarte mândri de ei, apoi își fac case etc. Toți se consideră Dumnezeu pe pămant.

Dacă angajatorii lor nu plătesc impozite la stat, românii nu au cum să demonstreze cum sunt plătiti. Cei mai mulți români (n.r. – din diaspora) sunt la limită analfabetismului. Acum statul vrea să le ia bănutul. A zis: ‘ia mai dă-i dracu’ p-ăstia căci au prea mulți bani’. Așa și e… e strigător la cer”, a zis jurnalistul la B1 TV.

Jigniri pe bandă rulantă “Tu să fii un semianalfabet, îngrijești un bătran și te trezești că iei 2.500-3.000 euro pe lună. Cum așa, bă? În România, un profesor universitar nu castigă atât, iar tu nu știi să îți scrii nici numele… Sigur că e revoltător, dar ăla din diaspora consideră că este Dumnezeu. Ăstia care s-au dus acolo la muncă așa zis cinstită sunt plebea tării. Unii dintre ei lucrează în domenii de inaltă tehnologie, dar nu vorbesc despre ei. Eu mă refer la amăratii ăia care se duc și dau în cap prin afară sau lucrează la o pizzerie. Ăstia nu fac cinste României, dar castigă bani buni!Statul a înțeles acest aspect și a zis: ‘ia mai dă-i dracu’ de diaspora că și așa ăstia nu votau cu cine trebuia! Ia să îi râdem noi un pic!’. Eu am rămas în România, iar voi ați plecat să câștigați niște bănuti pe analfabetismul vostru! Eu nu zic că statul are dreptate, dar am prezentat situația fix așa cum este. X-ulescu, care era ultimul om din satul lui, acum a devenit boier în Spania și Italia furându-i pe ăia de acolo!”, a zis Radu Banciu.

1 Comment

  1. Prietene nu stiu in ca tara trăiești dar sincer ti-ai trait traiul ti-ai mancat mălaiul nu stiu daca esti tu in stare ca critici alți oameni in special tineretul care nu are nici un viitor in romania . Ai zis bine „tara nu ofera posibilitati” ca in aceea tara decat se fura …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*