You are here
Home > Actualitate > Ovidiu Iane, președintele PSD Diaspora, a plecat din funcție. A fost obligat să demisioneze ?
loading...

Ovidiu Iane, președintele PSD Diaspora, a plecat din funcție. A fost obligat să demisioneze ?

Ovidiu Iane, președintele PSD Diaspora și-a dat demisia din funcție. Mai multe voci spun insă că ar fi fost vorba de fapt despre o demitere, dar s-a ajuns la decizia că Iane să plece onorabil din această funcție. După ce românii din Diaspora l-au contestat foarte mult pe reprezentatul PSD din Diaspora, părea o chestiune de timp pană ce Ovidiu Iane ori va plecă, ori va fi demis din funcție.

Anunțul demisiei sale a fost făcut public de Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Alături de el și-a dat demisia și purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre. Iane a ajuns în ministerul Românilor de Pretutindeni în vremea lui Sorin Grindeanu, atunci când a fost numit secretar de stat, conform unei decizii publicate marți, 17 ianuarie.

Printre marile realizări ale sale pentru Diaspora se numără eșecul organizării Congresului Românilor de Pretutindeni, spun adversari politici… Acolo unde a chemat organizații neafiliate politic și care nu ar fi fost reprezentative pentru câțiva românii din străinătate.

Probabil simț teamă celor apolitici din diaspora Legea organizări Congresului este din 2007 votată, În urmă cu 11 ani, în 2007, Parlamentul României adopta Legea 299 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Conform articolului 8 din această LEGE, în vigoare, Parlamentul României are OBLIGAȚIA să organizeze, anual, Congresul Românilor de Pretutindeni.

INTREBARE DE BARAJ: De ce nu vor organizarea congresului CRP partidele politice? Consilieri CRP: „Noi vrem congres!” – Scrisoare deschisă a Consiliului Românilor de Pretutindeni

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top