You are here
Home > Actualitate > Un mormant inghetat, de acum 3.000 de ani, descoperit in „Valea Regilor din Siberia”. Ce s-a găsit
loading...

Un mormant inghetat, de acum 3.000 de ani, descoperit in „Valea Regilor din Siberia”. Ce s-a găsit

Arheologii au descoperit un mormânt neatins, ascuns până acum în solul înghețat din Siberia. Conform primelor informații pe care le-au obținut istoricii, mormântul are o vechime de peste 2.800 de ani și este mai mare că un teren de fotbal.

Aici au fost îngropați regi sciți, acesta fiind cel mai mare și cel mai vechi monument funerar descoperit în regiune. Scitii au fost un trib nomad, care a dominat câmpiile din Eurasia, din secolul al IX-lea i.e.n și până în secolul I i.e.n.

Erau călăreți foarte buni și războinici de temut, însă istoricii greci au relatat detalii înspăimântătoare despre cultură lor. Herodot scria, spre exemplu, că scitii făceau pelerine din scalpul victimelor și beau vin din craniul acestora.

Scitii nu au construit așezări, dar au lăsat în urmă monumente funerare impresionante, pline cu arme, bijuterii de aur și vase. Multe morminte de acest fel au fost săpate în solul permanet înghețat din Siberia. Astfel, arheologii au descoperit aici mumii înghețate natural, scrie Live Science.

Mormintele descoperite acum au o lățime de peste 100 metri și se află în Valea Uyuk, supranumită „Valea Regilor din Siberia.”

Lasă un răspuns

Top