loading...

PEȘTE MARINAT, UN ANTREU SPECIAL, BUN PENTRU O MASĂ ÎN FAMILIE. NU TE SPERIA, E SIMPLU DE PREPARAT!

Ai nevoie de: 1 kg macrou, scrumbie și chiar obleț (curătat și tăiat feliuțe de două degete); 3-4 foi de dafin boabe de piper; 2 cepe tăiate inele; 100 g de măsline; 2 morcovi tăiati felii subțiri; ulei; oțet.

Asază peștele într-o cratită sau castron mai mare, alternând un strat de peste cu unul de sare (chiar dacă pare exagerată cantitatea de sare, peștele va absorbi doar cât are nevoie). Lasă peștele astfel preparat la rece pentru 24 de ore. Scurge zeamă, acoperă cu oțet și lasă-l din nou 24 de ore la rece. Scurge oțetul și pune ulei peste peste. Dă-l alte 24 de ore la frigider.

Scurge uleiul. Asază peștele pe platou, pune ceapă, măslinele și feliile de morcov și servește.

SFAT! Poți păstra peștele la borcan: pune uleiul scurs într-o crăticioară pe foc, lasă să se incingă bine, apoi adaugă foile de dafin și boabele de piper. Pune în borcan peștele cu ceapă, măslinele și morcovul, toarnă deasupra uleiul încins și închide borcanul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*