You are here
Home > Actualitate > Un posesor de dublă pensie nesimțită! Generalul-pensionar ,Viorel Salan, ne costă 540 de milioane lei vechi lunar…
loading...

Un posesor de dublă pensie nesimțită! Generalul-pensionar ,Viorel Salan, ne costă 540 de milioane lei vechi lunar…

Caz șocant în Parlament. Pesedistul ăsta ne costă 540 de milioane vechi lunar. Pensie, salariu de parlamentar, cheltuieli curente. Are pensie 120 de milioane lei vechi. Salariu de parlamentar încă 116 milioane. Mai primește 65 de milioane suma forfetară pentru cazare în București. Cu cei 200 de milioane alocate biroului său parlamentar, 14 pentru combustibil, 5 pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 20 diurna (peste un milion jumătate per zi de activitate în plen), generalul-pensionar Viorel Salan ne costă 540 de milioane lei vechi lunar.

Grigore Cartianu a făcut pe Facebook calculul în lei noi:

Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimțită! Una ca mare șef în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar.

Acest rechin cu două burți se numește Viorel Sălan, are 58 de ani și este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut a făcut două vrăjitorii (politice) prin care și-a asigurat venituri colosale până la sfârșitul vieții. Din banii noștri.

În februarie 2016, generalul Sălan conducea – de 18 ani – Jandarmeria județului Hunedoara. Mai avea 6 luni până la pensionare. Atunci, prin sfori trase la nivel înalt, a fost promovat adjunct al șefului Jandarmeriei Române, făcând rocadă cu colonelul Robert Viță.

Generalul Sălan a fost numărul 2 în Jandarmeria Română exact șase luni: 1 martie – 30 august 2016. Apoi s-a pensionat, cu o pensie de peste 12.000 de lei.

Pensia i-a fost umflată exact de acele ultime 6 luni, când generalul Sălan a avut un venit mult mai mare decât cel de la Hunedoara, umflându-l și cu câteva sporuri bine plasate.

Totul a fost premeditat: Sălan știa că, așa cum prevede legea, valoarea pensiei va fi stabilită pe baza celor mai bune 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. De aceea a fost nevoie de promovarea din ultimele 6 luni!

La scurt timp după pensionare, Sălan a intrat în campanie electorală, în județul Hunedoara. În decembrie 2016 a devenit senator PSD, asigurându-și o a doua pensie specială, de cel puțin 3.000 de lei (pentru un mandat). Dacă-și prelungește cariera parlamentară, va încasa 6.000 de lei (pentru două mandate) sau 9.000 de lei (pentru trei sau mai multe mandate).

Deci, când va împlini 65 de ani, generalul Salan va ajunge la o pensie totală de cel puțin 15.000 de lei, putând depăși chiar 20.000 de lei. Pe lună!

Dar până atunci, Salan se va mulțumi cu tradiționalul cumul pensie + salariu, ambele nesimțite, adică 12.000 + 11.600, la care se adaugă 6.500 suma forfetară pentru cazare în București, ajungând la un total de 30.100 lei.

Cu cei 20.000 de lei alocați biroului său parlamentar, 1.400 pentru combustibil, 500 pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 2.000 diurna (160 de lei pe zi de activitate în plen), generalul-pensionar ne costă 54.000 de lei lunar. O nimica toată: vreo 12.000 de euro

3 thoughts on “Un posesor de dublă pensie nesimțită! Generalul-pensionar ,Viorel Salan, ne costă 540 de milioane lei vechi lunar…

  1. Sant incalcate grosolan prevederile legi 263/2010 dupa care cuantumul pensieie este functie de nivelul contributiei la sistemul de pensii.Toate pensiile speciale pe langa ca sant nesimtite sant si ilegale.

    1. In Euro de permite ,,domnul,,cu literatura, sau preferatii in ruble,
      Ce mai Kakat conteaza ,,cititule,? Punctu(puct ul) de observer e ca Tovarasul mai sus mentioat are un suk de bani pt ca a hurst la Tovs si Domns si acuma ma jefuieste in continuate cind half of the pensioners hake 400 ron or 4000000 vecki
      Nu credeti ca e mai important obiectivul? Or califrafia? WTF are U? On Jupiter?

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top