You are here
Home > Actualitate > Așa scapi de burtă fără să ții dietă și fără să rămâi cu vergeturi pe corp! Trebuie să faci un singur lucru cu o ceapă roșie, în fiecare zi
loading...

Așa scapi de burtă fără să ții dietă și fără să rămâi cu vergeturi pe corp! Trebuie să faci un singur lucru cu o ceapă roșie, în fiecare zi

Kilogramele in plus reprezinta o problema cu care nicio femeie nu isi doreste sa se confrunte.

Daca totusi in acest moment nu arati tocmai cum ti-ai dori, nu dispera! Exista un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia poti rezolva aceasta problema fara sa fii nevoita sa tii o dieta drastica.

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci consumul de ceapa rosie in alimentatia zilnica. Mananca zilnic 70 de grame de ceapa rosie, pe care o poti pune in salate, ciorbe sau alte preparate.

Atentie, un lucru foarte important: aceasta nu trebuie sa fie gatita in niciun fel, altfel isi pierde din proprietati. Ceapa rosie contine compusi activi care eficientizeaza digestia.

Astfel, dupa doar o luna, vei observa ca ai dat jos in jur de cinci kilograme fara sa depui un efort semnificativ.

Ceapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume. E preferata românilor la ciorba de fasole şi a grecilor la celebra lor salată. Mai nou, a intrat şi pe lista preferinţelor medicilor, după ce i s-au descoperit eficienţa în lupta cu diferite afecţiuni.

Prin copmaraţie cu ceapa albă, ceapa roşie este mai dulce, mai puţin usturătoare şi, mai important, conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi, fapt ce o transformă într-o componentă importantă în lupta pentru o sănătate de fier.

Gustul pe care îl are este dat de sulfide, care odată ingerate, produc la rândul lor, în organism, cisteine, nişte substanţe cu rol important în slăbire şi detoxifiere. Cercetări recente arată că aceşti compuşi de sulf au au o mare capacitate de a fluidifica sângele, prevenind formarea trombilor şi, în plus, reduc nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor.

De asemenea, s-a demonstrat că introdusă frecvent în alimentaţie, ceapa roşie influenţează şi funcţionarea celulelor, întărindu-le şi ajutându-le să profite la maximum de oxigenul primit.

Antioxidanţi

Ceapa roşie este o sursă veritabilă de flavonide şi polifenoli, antioxidanţi care previn degradarea celulară, combat formarea tumorilor şi reduc dramatic procesele inflamatorii.

Potrivit cercetărilor, o porţie bună de ceapă roşie, adăugată zilnic în meniu, este mult mai eficientă pentru săntate decât orice supliment alimentar pe bază de antioxidanţi. Asta deoarece organismul recunoaşte mai uşor nutrienţii atunci când provind din surse naturale decât atunci când vorbim despre produşi de sinteză.

Crom

Persoanele care consumă alimente procesate în cantitate mare s-a dovedit că au deficienţă de crom, ceea ce facilitează instalarea bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Ei bine, ceapa roşie este şi în acest caz soluţia salvatoare, întrucât este o sursă fantastică de crom: scade nivelul zaharurilor din sânge şi sporeşte sensibilitatea la insulină.

Unde se ascund vitaminele

Ştim cu toţii că ceapa se decojeşte şi se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Ei bine, majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roşii, nu aruncaţi nimic, puteţi utiliza foile exterioare pentru ceaiuri, de exemplu.

Prin prepararea la temperaturi inalte, ceapa îşi pierde o parte dintre antioxidanţi. Antocianinele se pierd în proporţie de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menţine.

Potrivit studiilor, 4 – 7 porţii de ceapă roşie pe săptămână (totalul echivalează cu 2- 3 cepe) reduc semnificativ riscul de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe şi de de esofag.

Cum se păstrează ceapa roşie

Ceapa roşie se ţine în locuri răcoroase, uscate, bine aerisite. Nu o păstraţi în frigider sau pungi de plastic, pentru că în ambele cazuri se deteriorează mai repede. Odată ce aţi curăţat sau tocat ceapa, consumaţi-o, altfel îşi pierde calităţile, devenind toxică. Nu consumaţi ceapă ce prezintă zone putrezite, pete sau mucegai.

Lasă un răspuns

Top