You are here
Home > Actualitate > Gem din flori de păpădie, un remediu foarte gustos care tratează bolile de ficat
loading...

Gem din flori de păpădie, un remediu foarte gustos care tratează bolile de ficat

Gemul facut din flori papadie ajuta la regenerarea ficatului si curatarea sangelui. Papadia infloreste primavara, in acest sezon trebuie sa o folosim in stare proaspata, ea fiind o planta comestibila.
Cei care doresc sa beneficieze de proprietatile acestei plante si in sezonul de iarna pot prepara gemul din flori de papadie care este foarte gustos, aromat si benefic pentru organism. Florile de papadie se culeg primavara, in lunile aprilie-mai, sau toamna, in lunile septembrie-octombrie.

Ingrediente:1 kg de flori de papadie; 1 litru de apa; 1 kg de zahar; o lamaie.

Mod de realizare:

Intr-o dimineata insorita se culeg florile de papadie dupa ce s-a ridica roua de pe plante. Se taie florile usor cu un foarfece si se pun intr-un cosulet.

Se spala cu apa rece si se pun la scurs pe un prosop cu petalele in jos. Cei care doresc, pot indeparta caliciul verde al florilor (cu ajutorul unui cutit) pentru ca gustul gemului sa fie mai putin amarui. Florile se pun la fiert intr-o oala intr-un litru de apa.

Dupa ce au fiert, compozitia se da deoparte de pe foc, se lasa sa se linisteasca timp de 5 minute si se strecoara prin sita deasa. Cu ajutorul unei linguri de lemn se apasa peste florile fierte din sita pentru a se scurge tot lichidul.

Lamaia se taie in felii subtiri destul de mici. In zeama de la florile de papadie se adauga lamaia si zaharul si se pune la fiert la foc mic timp de o ora. Pe parcurs, gemul se mesteca cu o lingura si la final se lasa putin sa stea sa se raceasca, apoi se pune in borcane ce trebuie inchise ermetic.

Gemul din flori de papadie este asemanator mierii de albine, are aceeasi consistenta si proprietati foarte bune pentru sanatate. Poate fi folosit ca indulcitor, sau ca orice gem, uns dimineata pe felia de paine cu unt si servit cu o cana de lapte. Gustul sau este delicios, aromat, culoarea ca de chihlimbar, iar proprietatile excelente pentru organism.

Poate fi consumat si de copii si de adulti. Acest preparat este un bun remediu pentru multe afectiuni si boli, deoarece planta are multe vitamine, minerale si oligoelemente, proprietati diuretice, tonice, laxative, antioxidante, detoxifiante si de crestere a imunitatii organismului.

Lasă un răspuns

Top