You are here
Home > Actualitate > ALERTA: Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT susţin astăzi interviul cu ministrul Justiţiei, nu mai erau locuri si pentru alti candidati
loading...

ALERTA: Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT susţin astăzi interviul cu ministrul Justiţiei, nu mai erau locuri si pentru alti candidati

Cei doi candidați care s-au înscris pentru postul de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)-Daniel Horodniceanu, actualul șef al instituției, și Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău-vor susține vineri interviul pentru ocuparea acestei funcții, la sediul Ministerului Justiției. Rezultatul va fi anunțat în 14 mai, în condițiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.

Candidații declarați admiși cu privire la îndeplinirea condițiilor de participare la selecția pentru funcția de procuror-șef al DIICOT-Daniel Horodniceanu și Felix Bănilă-vor susține un interviu cu ministrul Justiției, vineri, la oră 10.00, la sediul Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris, marți, pe Facebook că aștepta să se înscrie mai mulți candidați în cursă pentru șefia DIICOT: ”Asteptam mai mulți candidați pentru șefia DIICOT! La MJ, interviul se va desfăsura pe data de 11.05.2018, începând cu orele 10.00!”.

Potrivit Ministerului Justiției, interviul constă în susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, verificarea aptitudinilor manageriale și de comunicare, prezentarea viziunii asupra modului în care înțelege să organizeze instituția în vederea îndeplinirii atribuțiilor constituționale de promovare a intereselor generale ale societătii și apărării ordinii de drept, precum și a drepturilor și libertătilor cetătenilor, prezentarea viziunii cu privire la atribuțiile funcției pentru care participă la selecție în ceea ce privește coordonarea activitătilor de prevenire și combatere a criminalitătii în general și a unor fenomene specifice: criminalitate organizată, corupție, evaziune fiscală, verificarea cunoștințelor specifice funcției pentru care se efectuează selecția și aspecte legate de motivația, conduită, integritatea și deontologia profesională, precum și alte imprejurări rezultate din analiză inscrisurilor depuse de procurorii participanți la selecție.

Timpul de susținere a proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere este de aproximativ 30 de minute, iar timpul pentru intrebări și răspunsuri este de aproximativ o oră.

Rezultatele selecției se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publică pe pagină Internet a acestuia în 14 mai, în condițiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai. Propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii-Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului CSM, ministrul Justiției inaintează propunerea președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere.

Daniel-Constantin Horodniceanu, actualul procuror-șef al DIICOT, și Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, sunt singurii candidați care s-au înscris pentru funcția scoasă la concurs. Procurorii au putut depune cereri de înscriere pană în 7 mai, inclusiv, la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției. În luna martie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța că Daniel Horodniceanu trebuie să se înscrie în procedura de selecție dacă va mai dori un mandat la conducerea DIICOT.

Daniel Horodniceanu, în varstă de 44 de ani, se află la conducerea DIICOT din mai 2015. El a fost consilier juridic la Consiliul Județean Iași (august-decembrie 1998), procuror la Parchetul Judecătoriei

Chiar asa 2 candidati pentru acest pozt? De stiut ca in ROMANIA, politicienii Derbedeii vor scapa garantat la fel cum aranjeaza ei concursul acesta 2 pe un post!

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top