You are here
Home > Actualitate > Presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu, „LASZLO TOKES: UN ESCROC SI UN TRADATOR DE TARA”
loading...

Presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu, „LASZLO TOKES: UN ESCROC SI UN TRADATOR DE TARA”

Dacă mai călca în România ar trebui arestat și condamnat pt trădare! Iată ce a mai spus și făcut acest individ: „Unirea UMF cu UPM Tîrgu Mureș l-a determinat pe Tőkés László să ceară în Parlamentul European „Protectie europeană pentru comunitatea maghiară din România!În cadrul miniplenarei din 2 mai a Parlamentului European, deputatul transilvănean László Tőkés a avut o intervenție prin care a solicitat protecție europeană împotrivă antimaghiarismul din România, ce se manifestă la nivel statal, național, precum și împotrivă pericolului ce paște studiul medical în lb. maghiară.

În cuvântarea să a arătat că în timp ce unele structuri și unii reprezentanți ai forului legislativ al Uniunii Europene critică vehement Ungaria pentru o imaginară politică antiminoritară – mai concret antisemită și rasistă – a guvernului, concomitent, în mod cinic și părtas, își închid ochii la amplificarea și extinderea antimaghiarismului din România. Fiind vorba de două state membre ale UE, europarlamentarul și-a manifestat protestul fată de discriminarea comunitătii maghiare din Ardeal, precum și fată de această dublă măsură aplicată în cazul românilor și maghiarilor.

În continuare dl. László Tőkés a exemplificat politică romanească antimaghiară cu recentul plan de comasare al Universitătii de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cu Universitatea Petru Maior, ce urmăreste de fapt desființarea totală a traditionalului invătămant medical desfăsurat în limbă maghiară. IMF Tg. Mureș s-a înființat că institut superior cu predare exclusivă în limbă maghiară, a funcționat că atare pană în anul 1962, când s-a trecut treptat la transformarea ei într-o entitate preponderent romanească și la restrângerii instrucției în lb. maghiară. Metodă a fost experimentată incă din 1959, când sub îndrumarea directă a viitorului dictator comunist Nicolae Ceaușescu au fost comasate universitătile Bolyai și Babeș, desființându-se prin această universitatea maghiară din Cluj.

Parlamentul European a fost informat incă din 2011 despre tertipurile conducerii UMF Tg. Mureș, în frunte cu rectorul Leonard Azamfirei, prin care această a reușit să saboteze legea invătămantului superior din România, adică să ignore cu premeditare dispozițiile privind dezvoltarea invătămantului multicultural prin intărirea liniei de studiu în lb. maghiară.

Văzand demersurile naționaliste românești ce urmăresc atrofierea invătămantului superior medical și farmaceutic incă desfăsurat în lb. maghiară, precum și constatând proliferarea antimaghiarismului la nivel național, deputatul Laszlo Tokes a cerut că organismele europene, în spetă Parlamentul European să ocrotească instituțiile maghiare din România, invătămantul medical din Transilvania, în general comunitatea maghiară din această tară”

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top