You are here
Home > Actualitate > Trei FEMEI plănuiseră un ATENTAT DEVASTATOR prin Londra,
loading...

Trei FEMEI plănuiseră un ATENTAT DEVASTATOR prin Londra,

O tânără în vârstă de 18 ani, sora ei și mama acesteia sunt acuzate, în Marea Britanie, de plănuirea unui atac terorist asupra unui muzeu din Londra. Femeile au fost încurajate să comită atacul de un recrutor din Sira, care acționa pentru gruparea islamistă ISIS.

O instanță din Londra judecă primul plan terorist coordonat doar de femei din Marea Britanie, relatează Daily Mail. Safaa Boular, din Vauxhall, Londra de Sud este acuzată că ar fi plănuit unh atac asupra British Museum.

Tânăra a fost încurajată

inRead invented by Teads
de mama și sora ei, care au preluat planurile când Safaa a ajuns la închisoare, plănuind să lanseze un atac în apropierea Palatului Westminster, conform informațiilor deținute de Old Bailey.

Boular ar fi plănuit să poarte o centură plină cu explozibil în Siria, împreună cu viitorul ei soț, care era luptător ISIS, pentru „a pleca din această lume ținându-se de mâini și a-i lua și pe alții cu ei, într-un act de terorism”, conform sursei citate.

Procurorii susțin că fata plănuia să plece în Siria, rezervându-și deja un bilet spre Instanbul, pentru a fi împreună cu Naweed Hussain, cu care plănuia să se căsătorească. Când militantul a murit, la 4 aprilie, femeia ar fi făcut aranjamentele necesare pentru a primi arme care să o ajute să comită un atac terorist în Marea Britanie. Boular a primit și instrucțiunile necesare pentru antrenament.

Londra. O adolescentă musulmană plănuia să arunce în aer British Museum. Era supărată că iubitul său fusese ucis în Siria

O schiță din slaa de judecată prezentând-o pe Boular (stânga), alături de un gardian. Sursa FOTO: PA
Procurorii susțin că atacul ar fi provocat, cel puțin, foarte multă panică, dar că scopul acestuia era de a lua cât mai multe vieți omenești.

Tânăra neagă acuzațiile de terorism.

Safaa Boular avea 16 ani atunci când a hotărât să organizeze un atac asupra British Museum, supărată că iubitul său online fusese ucis în Siria.

Fata se îndrăgostise de militantul britanic Naweed Hussain, un terorist internațional pe care îl găsise pe Internet prin intermediul unui site intitulat „prietenii ISIS”. Acesta lupta în Siria alături de gruparea teroristă menționată.

Ea planificase să plece în Siria alături de sora sa mai mare, însă autoritățile i-au reținut pașaportul după ce s-a întors din Maroc, în 2016, unde fusese în vacanță alături de familie.

După eliberarea pe cauțiune, Safaa Boular a discutat despre a comite un atac terorist în Marea Britanie, alături de Hussain și a devenit mai hotărâtă atunci când iubitul său a fost ucis.

Procurorul a declarat în fața instanței că Boular a afirmat că va avea nevoie doar de „o mașină și un cuțit pentru a obține ceea ce dorește”.

El a adăugat: „Se pare că a intenționat să lanseze un atac împotriva vizitatorilor, aleși în mare parte la întâmplare, în cadrul bijuteriei culturale și cel mai popular punct atracție turistică din Londra, British Museum. Ar fi fost un atac care ar fi cauzat cel puțin o panică generalizată, însă intenționa să rănească grav și să omoare oameni”.

Procurorul a mai spus că Safaa Boular dezvoltase o “mentalitate extremistă” și un angajament față de ISIS de la începutul anului 2016, înainte de a se întâlni online cu Hussain.

După trei luni de la prima conversație, cei doi și-au declarat dragostea unul pentru celălalt în luna august a aceluiași an și au început să discute despre modul în care Boular i se va alătura.

O conversație arată că perechea discuta despre căsătorie, despre copii și despre bani pentru călătoria în Siria.

Mesajele mai conțineau referiri la purtarea vestelor sinucigașe pentru a fi detonate dacă erau prinși de luptătorii inamici, iar Hussain a scris că vor muri “ținându-se de mână”.

Procurorul a spus că, deși adolescenta ar fi putut fi “influențată și călăuzită de Hussain”, acesta nu a torturat-o și nu a mințit-o.

Procurorii au declarat că anchetatorii au recuperat videoclipuri de propagandă ISIS, fotografii și cântece de pe dispozitivele ei electronice, inclusiv imagini ale unor decapitări, videoclipuri de antrenament și o femeie purtând o centură sinucigașă.

Sora ei mai mare, Rizlaine, a încercat și ea să călătorească în Siria pentru a se căsători cu un luptător ISIS, în 2014, dar a fost oprită în Turcia și sa întors în Marea Britanie, unde s-a căsătorit și a avut un copil.

Acum în vârstă de 21 de ani, ea primise 3.000 de lire sterline de la Hussain pentru a încerca din nou să ajungă în Siria, alături de sora ei mai mică și a rezervat zboruri și cazare în Turcia.

Cele două au fost raportate dispărute de mama lor și au fost arestate pe 21 august 2016.

După ce au fost eliberate, adolescenta a rămas în contact cu Hussain, folosind un telefon secret ascuns în interiorul unei perne.

Ea a dezvăluit planul de a folosi “ananas” (cod pentru grenade) și un pistol rusesc “Tokarev” în British Museum. Mai mult, ea ar fi fost încurajată de sora și de mama sa să se alăture logodnicului ei și să devină martir, au spus procurorii, prezentând transcrierile conversațiilor înregistrate de serviciile de securitate.

Arestată pe când încerca să plece în Siria, tânăra a încercat apoi să își convingă sora să ducă la îndeplinire planul ucigaș.

Înregistrările din închisoare arată că cele două surori și mama lor discutau codat despre un atac terorist, descriind atrocitatea drept “petrecere”.

Rizlaine Boula a admis deja planificarea unui atac cu cuțitul în Westminster, cu ajutorul și sprijinul mamei lor, Mina Dich, în vârstă de 43 de ani.

Safaa Boular, acum în vârstă de 18 ani, neagă cele două acuzații privind pregătirea actelor de terorism. Procesul continuă.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top